Acasă » Interes general » Dezvoltarea energiei regenerabile din SUA a contribuit la prevenirea a mii de decese

Dezvoltarea energiei regenerabile din SUA a contribuit la prevenirea a mii de decese

17 august 2017
Eolian
energynomics

Creșterea consumului de energie regenerabilă și o reglementare mai strictă au ajutat la prevenirea a până la 12.700 de decese în Statele Unite pe o perioadă de 9 ani, arată un studiu citat de Euractiv. Între 2007 și 2015, capacitatea solară și eoliană a crescut în SUA de la doar 10GW la aproximativ 100GW.

Un nou studiu publicat în revista Nature Energy susține că această creștere de zece ori, împreună cu schimbările în ceea ce privește prețul și reglementarea combustibililor fosili, a avut efectul de prevenire a deceselor premature datorită unei reduceri semnificative a emisiilor toxice și îmbunătățirii calității aerului.

Emisiile toxice s-au redus dramatic între 2007 și 2015, în SUA, datorită utilizării crescute a energiei din surse regenerabile și a normelor mai stricte.

Cercetarea finanțată de Departamentul american pentru Energie a constatat că emisiile de dioxid de carbon au scăzut cu 20% în această perioadă, în timp ce oxidul de sulf și oxidul de azot au scăzut cu 72%, respectiv cu 50%. Microparticulele s-au redus și ele cu 46%.

Capacitatea eoliană a Europei crește, dar preocupările persistă

În prima jumătate a anului 201,7 au fost instalate în Europa 6,1 GW în noi capacități de generare eoliene. Totuși, lipsa unui angajament politic pe termen lung a afectat investițiile, iar concentrarea pieței rămâne o problemă.

Cercetătorii au estimat că „beneficiile cumulative ale energiilor solare și eoliene asupra calitatea aerului” în perioada 2007-2015 au totalizat între 29 miliarde și 112 miliarde de dolari. De asemenea, ei susțin că între 5,3 și 106,8 miliarde de dolari au fost economisite prin „avantaje climatice cumulate” datorită utilizării crescute a energiei regenerabile.

Beneficiile financiare masive au fost calculate prin includerea costurilor care ar fi apărut ca urmare a facturilor de asistență medicală și a „modificărilor din productivitatea agricolă, consumul de energie, pierderile provocate de dezastre, precum inundațiile și serviciile generale de ecosistem”.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *