Acasă » Electricitate » Distribuţie » Delgaz Grid: Investiții de 20 milioane de lei pentru modernizarea rețelei electrice din județul Suceava

Delgaz Grid: Investiții de 20 milioane de lei pentru modernizarea rețelei electrice din județul Suceava

7 iulie 2021
Distribuţie
Gabriel Avăcăriței

Compania de distribuție Delgaz Grid a investit 20 de milioane de lei pentru înlocuirea rețelelor de joasă tensiune clasice / neizolate cu conductoare izolate, în 8 localități din județul Suceava, cu un număr total estimat al beneficiarilor de circa 10.000.. Totodată, au fost prevăzute lucrări la posturile de transformare, precum și înlocuirea unor elemente de rețea deteriorate: cutii de distribuție, stâlpi, console etc., dar și lucrări de toaletare a vegetației care intră în contact cu rețeaua electrică.

În 7 din cele 8 localități, investițiile au fost deja finalizate. La final, vor fi modernizați 51 km de rețele electrice aeriene, 2.000 de branșamente vor fi înlocuite și va fi realizată o nouă rețea de joasă tensiune, pe o lungime de 12,3 km.

Delgaz Grid a bugetat în acest an investiții de 612 milioane de lei (126 milioane euro), prioritar pentru modernizarea și extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale și energiei electrice. Bugetul alocat investițiilor este cu 11% mai mare decât cel din anul precedent, fiind totodată cel mare din ultimii 16 ani, de la intrarea E.ON pe piața de energie din România.

Delgaz Grid este compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, care operează o rețea de gaze naturale de 23.300 km în 20 de județe din partea de Nord și de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț și Bacău) și o rețea de electricitate de 82.300 km în șase județe din Moldova: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui. De la intrarea pe piața locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro în principal pentru modernizarea rețelelor de gaze și electricitate.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *