Acasă » Electricitate » De două zile Hidroelectrica produce aproape jumătate din necesarul de energie al României

De două zile Hidroelectrica produce aproape jumătate din necesarul de energie al României

20 martie 2018
Electricitate
energynomics

În această dimineață, Hidroelectrica a produs 45,6% din necesarul de electricitate al României, după ce luni a atins al patrulea nivel de producție din istorie.

Astăzi, în jurul orei 08.00, Hidroelectrica a acoperit aproximativ jumătate din necesarul la nivel național – 4.380 MW, din 9.604 MW, conform datelor publicate pe site-ul operatorului de transport al energiei electrice Transelectrica.

„Astfel de momente arată clar cât de importantă este componenta hidro pentru Sistemul Energetic Național”, a declarat Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica, într-un comunicat de presă. „Faptul că astăzi putem produce la o asemenea capacitate dovedește că societatea s-a pregătit corespunzător pentru a funcționa în condiții de vârf de consum și a respectat programele de mentenanță și pregătire pentru sezonul rece sau în condiții de iarnă”, a adăugat oficialul Hidroelectrica.

Maximul de producție s-a înregistrat luni, la orele 20, când Hidroelectrica a fost solicitată să intervină pentru echilibrarea sistemului energetic, asigurând 4.563 MW, aproape de maximul disponibil al zilei, dintr-un consum național de 9.908 MW. Energia livrată în rețea a fost de 80,7 GWh – a patra valoare din istoricul producției societății, al cărei maxim a fost de 83.9 GWh.

„Doresc să reafirm că ne-am propus ca în centrul strategiei de afaceri a companiei noastre să așezăm investițiile, retehnologizările și mentenanța, astfel încât performanțele Hidroelectrica să fie durabile. Buna organizare a zonei de producție face ca societatea noastră să aibă un rol cheie în SEN și vrem să ne consolidăm această poziție. […] Mai mult, energia pe care o producem este una pe care consumatorii se pot baza, iar acesta este un avantaj uriaș pe care îl avem față de celelalte energii verzi, dar și față de producția din surse clasice” – a mai declarat Bogdan Badea.

Cu o putere instalată de 6.444 MW, Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică din România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *