Acasă » Interes general » Guvernul danez dezvăluie un nou plan energetic

Guvernul danez dezvăluie un nou plan energetic

27 aprilie 2018
Interes general
energynomics

La începutul acestei săptămâni, guvernul danez a anunțat că are în proiect unul dintre cele mai mari parcuri eoliene offshore din lume. Joi a fost dezvăluită o nouă strategie energetică completă.

Propunerea de strategie vizează ca Danemarca să aibă cel puțin jumătate din consum acoperit de energie durabilă până în 2030, în timp ce combustibilii fosili trebuie să dispară până în 2050. “Obiectivele climatice pe termen lung ale guvernului impun ca Danemarca să devină o societate cu emisii scăzute până în 2050”, a declarat ministrul Energiei, Lars Christian Lilleholt, potrivit Copenhagen Post. “Pentru a ajunge acolo, trebuie să acoperim cel puțin jumătate din necesitățile energetice ale Danemarcei cu surse de energie durabile până în 2030. Cu această propunere, guvernul face pași importanți pentru atingerea obiectivelor pe termen lung privind clima”.

Ca parte a planului, guvernul va aloca 4,2 miliarde de coroane pentru a spori concurența între tehnologiile verzi – ceea ce înseamnă că turbinele eoliene și centralele solare vor concura cu biomasa pentru a oferi danezilor mai multă energie verde, cu banii contribuabililor. În afara parcului eolian, alte segmente de investiții ale planului energetic implică alocarea a 4 miliarde de coroane pentru extinderea producției ecologice de biogaz, în timp ce 400 milioane de coroane vor fi investite în fiecare an, în perioada 2021-2024, ca un efort menit să stimuleze economiile de energie ale companiilor.

Începând cu anul 2025, 500 de milioane de coroane vor fi dedicate anual noilor inițiative, care vor contribui la atingerea obiectivului Danemarcei de a atinge cel puțin 50% energie durabilă până în 2030.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *