Acasă » Petrol și Gaze » Daniel Apostol (FPPG): Tranziția energetică trebuie făcută într-un mod corect

Daniel Apostol (FPPG): Tranziția energetică trebuie făcută într-un mod corect

2 aprilie 2024
Petrol și Gaze
energynomics

Tranziția energetică realizată într-un mod „corect” va trebui să garanteze accesul consumatorilor la energie, dar și durabilitatea și fiabilitatea noilor sisteme energetice, a declarat Daniel Apostol, directorul general al Federației Patronale de Petrol și Gaze.

„Pentru a face o tranziție corectă, trebuie rezolvate trei lucruri: accesibilitatea, durabilitatea și fiabilitatea energetice”, a spus el, cu ocazia conferinței “Digitalizare și eficiență energetică – Constanța 2024″.

Potrivit lui Apostol, companiile sunt forțate să investească deopotrivă în tehnologii convenționale, în regenerabile și în noi tehnologii pentru a satisface cerințele prezente de conformare la tranziția energetică și pentru a putea proiecta viitorul sistemului energetic.

Însă tranziția energetică se referă nu doar la energie, ci și la transformarea întregii economii, a învățământului universitar și la piața locurilor de muncă și nu se poate produce peste noapte.

Potrivit lui Apostol, tranziția energetică trebuie să fie realistă, durabilă și sigură.

„Europa dorește o schimbare bruscă, dar pentru asta trebuie să ieșim din paradigma iederii. Ca să ne ridicăm nu ar trebui să ne târâm. Viitorul este al investițiilor financiare în noi tehnologii și al investițiilor intelectuale într-un cadru de reglementare care să definească într-un mod corect interesele României”, a mai spus Apostol.

Conferința “Digitalizare și eficiență energetică – Constanța 2024″ a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: ADC, Elektra Renewable Support, FPPG, WALDEVAR Energy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *