Acasă » Regenerabile » Dan Ungureanu, RENOMIA Gallagher: Finanțatorii vor să investească în România, dar vor predictibilitate

Dan Ungureanu, RENOMIA Gallagher: Finanțatorii vor să investească în România, dar vor predictibilitate

31 martie 2024
Regenerabile
energynomics

Finanțatorii sunt dispuși să își direcționeze banii în proiecte de producere a energiei din surse regenerabile în România, dar au nevoie de la autorități de garanții privind predictibilitatea legislativă, a declarat Dan Ungureanu, Business Development Leader CEE & CIS, RENOMIA Gallagher.

„Finanțatorii acordă tot mai mulți bani dar toti vor mai multă predictibilitate”, a spus el, cu ocazia conferinței “2024: An definitoriu pentru sectorul regenerabilelor din România”.

Piața de energie se confruntă în continuare cu două probleme severe, respectiv inadecvarea rețelei de distribuție și transport al energiei și lipsa capacităților de stocare a electricității. Pe de altă parte, finanțatorii proiectelor de producere a energiei din surse regenerabile sunt interesați să își asigure investițiile dar, de multe ori, dezvoltatorii proiectelor mizează doar pe asigurările obligatorii.

VERIFICĂ ȘI Cifrele din „Monitorul marilor proiecte fotovoltaice din România”

„În zona de proiectare, discuția este amplă. Foarte multe daune sunt pe vicii de proiectare, dar un dezvoltator nu va vrea niciodată să asigure asta și o va pasa către proiectant. Noi îi recomandăm întotdeauna finanțatorului să ceară o asigurare profesională pentru tot ce înseamnă partea de proiectare. O particularitate a României, din păcate, și a anumitor țări din regiune, este modul în care e văzut managementul riscului. Vestea bună este că se pot asigura foarte mulți parametri”, a mai spus Ungureanu.

Conferința “2024: An definitoriu pentru sectorul regenerabilelor din România” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: ADC, Alive Capital, CRC Energy, Elektra Renewable Support, EnergoPower, Ensys, Extro, Horváth, ING Bank, LONGi Solar, Monsson Operation, Nofar Energy, OX2 România, Photomate, PNE Romania, Polytrade Global, REI Grup, Renomia, Sph3ra Management Solutions, Transelectrica, WALDEVAR Energy, Wiren Romania. Cu această ocazie, Energynomics a lansat primul său raport în baza inițiativei „Monitorul marilor proiecte fotovoltaice din România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *