Acasă » Petrol și Gaze » Dan-Dragoș Drăgan: Tranzacția dintre Romgaz și Exxon va fi finalizată în acest an

Dan-Dragoș Drăgan: Tranzacția dintre Romgaz și Exxon va fi finalizată în acest an

19 octombrie 2021
Explorare și producție
Energynomics

Rezultatul negocierilor dintre Romgaz și Exxon Mobil în vederea preluării de către cel mai mare producător autohton de gaze a companiei care deține participația americanilor în proiectul Neptun Deep ar putea fi cunoscut în perioada imediat următoare, până la finalul acestui an, a spus Dan-Dragoș Drăgan, Secretar de Stat al Ministerul Energiei.

“Există o negociere comercială, care se derulează în bune condiții, și rezultatul va fi anunțat în perioada următoare, până la finalul anului”, a anunțat Dan-Dragoș Drăgan, conform Profit.ro.

Secretarul de stat a reiterat ideea anunțată de ministrul de resort Virgil Popescu, potrivit căreia este important pentru toți actorii implicați ca modificarea Legii offshore, solicitată de operatorii din Marea Neagră, să fie efectuată printr-un acord larg, inclusiv la nivelul Parlamentului, deoarece transmite un semnal important investitorilor.

“Din câte cunosc, la nivelul ministerului, ne dorim să realizăm exploatarea gazelor offshore cât mai curând posibil. În 2025, cu 2026 termen de realizare a producției la capacitate maximă”, a precizat oficialul guvernamental.

Referitor la situația stocurilor de iarnă, secretarul de stat a anunțat că aproximativ 2,3 miliarde metri cubi, reprezentând 75% din capacitatea totală de depozitare de gaze din România, se află în prezent înmagazinați.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *