Acasă » Petrol și Gaze » D. Andrușcă: Transgaz a preluat Vestmoldtransgaz. Greul abia începe

D. Andrușcă: Transgaz a preluat Vestmoldtransgaz. Greul abia începe

7 septembrie 2018
Explorare și producție
energynomics

Preluarea Vestmoldtransgaz a fost finalizată, iar acum Transgaz trebuie să se concentreze pentru a finaliza la termen gazoductul Ungheni-Chișinău, susține ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă.

„Preluarea Vestmoldtransgaz a fost o etapă importantă și pentru Transgaz și pentru Ministerul Economiei […] însă nu trebuie să ne culcăm pe o ureche: greul și munca de-abia acum încep. Mă aștept ca Transgaz să-și dedice atenția și energia pentru finalizarea, la termen, a gazoductului Ungheni-Chișinău, care reprezintă pasul următor în dezvoltarea strategică a Transgaz. Relevanța implicării Transgaz în achiziționarea Vestmoldtransgaz este legată de finanțarea, construcția și exploatarea interconectării Iași-Ungheni în condiții de predictibilitate și siguranță”, , a declarat Dănuț Andrușcă, după semnarea documentelor tranzacției. În plus, oficialul român s-a referit la oportunitatea ca Transgaz să își reconfirme „statutul de jucător regional”, odată cu extinderea activității companiei în Republica Moldova, după construirea gazoductului Ungheni-Chișinău.

De altfel, directorul general al Transgaz Ion Sterian a declarat tocmai că prioritatea companiei este „să ducă la bun sfârșit proiectul gazoductului Ungheni-Chișinău, care presupune o conductă de aproximativ 120 kilometri, patru stații de reglare-măsurare a presiunii gazelor naturale, un nod de măsurare gaze bidirecțional și construcția unui complex administrativ”.

Contractul de privatizare a transportatorului de gaze Vestmoldtransgaz a fost semnat în luna martie a acestui an la Chișinău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *