Acasă » Termo » Cogenerare » Cristian Athanasovici: Kawasaki are ținte foarte ambițioase în domeniul hidrogenului

Cristian Athanasovici: Kawasaki are ținte foarte ambițioase în domeniul hidrogenului

15 iulie 2021
Cogenerare
Gabriel Avăcăriței

Kawasaki, producător mondial de echipamente energetice, este prezent în Europa în special prin divizia care produce turbinele cu gaze și motoarele cu ardere internă. La bază, aceste echipamente utilizează gazul natural și au o putere instalată de 1,8-34 MWe, pentru turbinele cu gaze și de 5,2MWe și 7,8MWe pentru motoare.

Kawasaki are soluții de cogenerare care se adresează sectorului urban, deci municipalităților, dar și soluții care se adresează sectorului industrial.

”În momentul de față avem de depășit provocări majore în ceea ce privește mediul și din această cauză Kawasaki acordă o atenție foarte mare reducerii emisiilor poluante. Ne-am concentrat pe producerea de tehnologie necesară generării distribuite de energie utilizând gazul natural. De ceva vreme, între preocupările Kawasaki au intrat și dezvoltările de motoare cu ardere internă și turbine cu gaze care pot utiliza hidrogenul”, a spus Cristian Athanasovici, Business Development Manager, Kawasaki Gas Turbine Europe, în cadrul conferinței „Digitalizare și Eficiență energetică – Timișoara”, organizate de Energynomics.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI CRISTIAN ATAHANASOVICI

Kawasaki are soluții de mică putere pentru turbine, în plaja 1,8-34 MWe și motoare cu randamente foarte mari: un motor de 5,2 MWe cu un randament de 49% și un motor de 7,8MWe cu un randament de 51%. ”Pe lângă acestea, oferim servicii variind de la engineering, studii de prefezabilitate, la implementarea soluțiilor și mentenanța echipamentelor Kawasaki”.

 width=Athanasovici a subliniat că deși hidrogenul poate constitui o soluție pe termen lung, pe termen scurt soluția cea mai accesibilă este gazul natural.

Kawasaki a dezvoltat la Kobe, în Japonia, o centrală care funcționează 100% cu hidrogen, de 1,8MWe. Centrala poate funcționa și cu gaz natural, în orice amestec cu hidrogen. ”Kawasaki are ținte foarte ambițioase de creștere a ponderii utilizării hidrogenului în echipamentele noastre – de la 10 la 30% și chiar la 100%”, a spus Athanasovici.

Conferința „Digitalizare și Eficiență energetică – Timișoara” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri ABB, Centrica Business Solutions, Eaton, ENGIE Romania, Enel X România, Kawasaki Gas Turbines Europe, Renovatio, Sixt, Wiren.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *