Acasă » Petrol și Gaze » Creditorii Oltchim au aprobat preluarea de Chimcomplex a 6 din cele 9 pachete scoase la vânzare

Creditorii Oltchim au aprobat preluarea de Chimcomplex a 6 din cele 9 pachete scoase la vânzare

22 decembrie 2017
Consumatori
energynomics

Creditorii Oltchim au aprobat contractul de vânzare de active (Pachetele 1-5 şi parţial 7) încheiat cu Chimcomplex SA Borzeşti în calitate de cumpărător şi Serviciile Comerciale Române SA în calitate de Garant, inclusiv preţul tranzacţiei, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

În octombrie, Oltchim a anunţat că „Chimcomplex” Borzeşti va achiziţiona şase din cele nouă pachete de active scoase la vânzare, pentru 127 milioane de euro.

„Trebuie să mai primim acordul Consiliului Concurenţei. De asemenea, va fi o procedură şi în CSAT, pentru că este infrastructură critică naţională (n.r. Oltchim). În paralel, aşteptăm rezultatele anchetei Digi Competition. Suntem încrezători că vom primi toate avizele, pentru că am urmat toate procedurile”, a declarat Avocatul Gheorghe Piperea, unul din administratorii judiciari ai Oltchim, pentru Bursa.

Potrivit sursei citate, contractul ar trebui să fie semnat la notar în aprilie, iar, la 1 iunie, banii să fie distribuiţi către creditori, propoţional, dar în funcţie de clasele de creditori.

„Conform estimărilor noastre, AAAS urmează să încaseze aproximativ 20 de milioane de euro, faţă de nici 2 milioane de euro cât ar fi luat în cazul lichidării”, a explicat Gheorghe Piperea.

Activele rămase nevândute, vor trebuie valorificate, însă acest lucru trebuie discutat cu creditorii.

Gheorghe Piperea ne-a mai spus că, deocamdată, activul de la Piteşti rămâne la Oltchim: „Probabil că repunerea în funcţiune este o utopie, din nefericire. Dar acel activ nu rămâne fără valoare, dacă se ecologizează zona. Este un spaţiu de 2 milioane de mp care are infrastructura pentru a funcţiona ca parc industrial”.

Cele nouă pachete de active scoase la vânzare de combinatul chimic sunt: fabrica de sodă, fabrica de oxialcooli, fabrica de polioli, serviciile din perimetru, 1.000 de vagoane, procesarea PVC, petrochimia/PVC, rafinăria Bradu şi fabrica de Anhidridă ftalică.

Restul ofertelor prezentate în cadrul punctelor din ordinea de zi, respectiv de la 2-9, comunicată prin raportul curent din data 07.12.2017 nu au fost aprobate, a transmis Oltchim.

Astfel, creditorii au respins contractul de vânzare de active, încheiat între Oltchim SA şi Dynamic Selling Group SRL, cu privire la Pachetul 6, la preţul de 1.900.000 euro.

Combinatul a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Oltchim a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu un rezultat net de 40 de milioane de lei, dublu comparativ cu cel consemnat în perioada similară din 2016, de 16,152 milioane lei, conform datelor remise Bursei de Valori Bucureşti.

Cifra de afaceri s-a majorat cu 29%, la 716,3 milioane lei, determinată atât de creşterea cantităţilor de produse finite vândute, cât şi de creşterea preţurilor de vânzare, ca urmare a majorării cotaţiilor internaţionale la produsele comercializate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *