Acasă » Petrol și Gaze » Costin Borc (ministrul Economiei): Până la finalul anului, ofertă angajantă pentru Oltchim

Costin Borc (ministrul Economiei): Până la finalul anului, ofertă angajantă pentru Oltchim

23 septembrie 2016
Petrol și Gaze
energynomics

Ministrul Economiei, Costin Borc, reiterează posibilitatea obținerii unei oferte angajantă pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea, fără a preciza dacă există deja negocieri sau vreun grup interesat de preluarea combinatului chimic aflat în insolvență din 2013.

„Până la finalul anului cred că vom avea o ofertă angajantă de la un investitor, străin sau român. Climatul este foarte bun acum pentru găsirea unui investitor care să continue să dezvolte partea viabilă a Oltchim”, a arătat ministrul Economiei.

Conform unui comunicat, ministrul Economiei s-a întâlnit, marți, la Oltchim cu administratorii judiciari și conducerea combinatului, pentru a discuta stadiul procesului de vânzare în contextul procedurii de insolvență a companiei.

Cu acest prilej, ministrul Borc a apreciat că, de la lansarea procesului de vânzare, s-au făcut pași importanți de către Oltchim pentru a asigura un proces transparent și nediscriminatoriu. În acest sens au fost trimise la peste 160 de entități informații generale despre companie iar până la sfârșitul lunii, aceștia au timp să își exprime interesul de cumpărare pentru a intra în următoarea fază a procesului de vânzare, conform Agerpres.

„Varianta aleasă, cea a vânzării pachetelor de active, oferă potențialului cumpărător siguranța juridică în conformitate cu măsurile prevăzute de forma actuală a planului de reorganizare și a constrângerilor suplimentare derivate din cerințele legate de reglementările în materie de ajutor de stat, dar pe de altă parte poate asigura atât vânzarea cu succes a companiei, cât și maximizarea pentru creditori a veniturilor din acest proces”, precizează Ministerul Economiei.

Combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea este scos la vânzare prin nouă pachete de active iar părțile interesate sunt invitate să depună scrisori de intenție până la data de 30 septembrie 2016 pentru oricare dintre pachete, inclusiv pentru toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *