Acasă » Electricitate » Corina Popescu: Este important ca sectorul energetic din România să fie mai proactiv

Corina Popescu: Este important ca sectorul energetic din România să fie mai proactiv

1 aprilie 2019
Distribuţie
energynomics

Unul dintre cei șapte vorbitori de top invitați să deschidă a șasea ediție a Spring Cocktail, eveniment organizat de energynomics.ro pe 27 martie, a fost Corina Popescu, Director general al Electrica SA. Ea a vorbit despre planurile grupului, dar și despre ceea ce crede că este cel mai important pentru industria energetică locală.

„Cred că este important pentru fiecare dintre noi să înțelegem ce se întâmplă în jurul nostru și, pornind de aici, să ne definim strategia nu doar pentru acest an, ci și pe termen mediu și lung”, a susținut Corina Popescu. „Cred că este important ca sectorul energetic din România să fie mai proactiv. Există o mulțime de specialiști buni care lucrează în această industrie, iar vocile noastre trebuie să fie mult mai puternice la Bruxelles”, a îndemnat oficialul Electrica SA. Corina Popescu a mai spus că în opinia domniei sale activitatea experților din cadrul Ministerului Energiei „respectă cele mai bune practici” la nivel european.

La fel ca întregul sector energetic local, grupul Electrica se află acum în plin proces de transformare, a spus Corina Popescu. „Trebuie să facem față multor provocări: noi reglementări, noi ordonanțe, o nouă directivă privind modelul de piață și atâtea altele…”

Electrica va prezenta în curând o nouă strategie, întrucât cea existentă a fost publicată în urmă cu 5 ani, în 2014, când compania a fost listată la bursă. În cursul celor cinci ani de la listare, Electrica a realizat investiții de aproximativ 3 miliarde de lei în rețeaua de distribuție și „cred că acesta este cel mai bun lucru pe care trebuie să continuăm să-l facem pe viitor”, a spus Corina Popescu. „Fără investiții, cred că nu putem vorbi despre IoT, nu putem vorbi despre digitalizare, nu putem vorbi despre alte servicii care ar putea fi adăugate la cele din prezent”. Volumul de investiții planificat pentru următorii cinci ani este mai mic (în jur de 2,6 miliarde lei) , dar în lumina noilor schimbări aplicate OUG 114/2018, „credem că vom investi mai mult în zona de distribuție”.

CTEȘTE ȘI Spring Cocktail 2019 – investițiile sunt esențiale; de unde apar blocajele

În ceea ce privește segmentul de furnizare, Corina Popescu a vorbit despre proiectul de restructurare a companiei de furnizare, chiar în acest an. „Vom încerca să dezvoltăm multe alte tipuri diferite de servicii”, a spus ea. „Urmărim toate programele naționale și cu siguranță vom aplica pentru a le folosi, dar încercăm, de asemenea, să ne diversificăm modelul de afaceri, inclusiv în alte sectoare, pentru a adăuga valoare business-ului existent”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *