Acasă » Termo » Corina Popescu: CEO a fost administrat haotic și deturnat de la scopul său

Corina Popescu: CEO a fost administrat haotic și deturnat de la scopul său

14 aprilie 2016
Minerit
energynomics

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a fost administrat haotic şi deturnat de la scopul său primordial, acela de a fi parte integrantă din sistemul de securitate energetică naţională, a declarat, în cadrul Grupului de lucru pentru Lignit, secretarul de stat din Ministerul Energiei, Corina Popescu, arată un comunicat al instituţiei.

“Complexul Energetic Oltenia este o companie solidă şi cu perspective, dar care a fost administrată haotic şi cu vizibile deturnări de la scopul ei primordial, acela de a fi parte integrantă din sistemul de securitate energetică naţional. Deşi se fac încercări vizibile în zona de restructurare, cred că mai e mult de lucru şi sper că vom vedea mai rapid rezultate şi efecte concrete”, a spus Corina Popescu.

Secretarul de stat a cerut mai multă „asumare personală în actul de management”, declarându-și dezamăgirea cu privire la ritmul lent de lucru al conducerii CEO.

“Aş vrea ca cei care conduc CEO să înţeleagă răspunderea ce le revine şi că nu există soluţii miraculoase care le sunt oferite de cine ştie ce foruri de la centru. E nevoie de multă muncă şi determinare. Şi mai cred că e nevoie de asumare personală în actul de management. Comitetul de coordonare pentru activitatea minieră are un rol determinant în acest proces, dar nu pot să îmi ascund dezamăgirea când văd ritmul în care se mişcă activitatea conducerii de la CEO. Ne vom întâlni şi săptămâna viitoare şi sper că până la următoarea întâlnire să vedem determinarea de care e nevoie”, a explicat Corina Popescu.

În România, lignitul se extrage din 17 perimetre miniere localizate în județele Gorj, Vâlcea și Mehedinţi. Capacitatea de producţie proiectată este de 35 de milioane de tone pe an de lignit energetic din care 98,6% în exploatări la zi şi 1,4% în exploatări subterane. Lignitul extras este utilizat în termocentralele Rovinari, Turceni, Craiova şi Işalniţa, în CET-urile Halânga, Govora, Arad și Oradea, de COLTERM Timişoara, UATA Motru şi de instituţiile publice şi consumatorii casnici din regiune. Anul trecut, CEO a extras 22,4 milioane de tone de lignit.

Laurențiu Ciurel, aproape de a reveni la conducerea CEO

Tribunalul Gorj a decis că hotărârea Consiliului de Supraveghere al CEO din decembrie 2015 de a-l revoca din funcție pe directorul general de atunci, Laurențiu Ciurel, este nulă, deoarece acesta nu a fost notificat în scris în prealabil cu privire la revocare.

Hotărârea nu este definitivă și irevocabilă, iar actuala conducere a CEO a declarat că va face apel. CEO a avut anul trecut pierderi de 895 de milioane de lei, cu 30% mai mari față de cele consemnate în 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *