Acasă » Electricitate » Corina Murafa: Procesul de distribuire a cardurilor de energie trebuie debirocratizat

Corina Murafa: Procesul de distribuire a cardurilor de energie trebuie debirocratizat

8 februarie 2023
Electricitate
energynomics

Procesul de distribuire a cardurilor de energie trebuie debirocratizat, susține expertul în energie Corina Murafa, conform News.ro.

“Am depăşit prima săptămână din februarie. Cardurile ar fi început să fie distribuite pentru ca în februarie ar trebui să aibă loc distribuţia. Câte au fost distribuite din cele 2.700.000? Ne-a informat cineva? Informaţia asta unde este? Eu am atras atenţia că a venit acest act pentru avizare la Consiliul Economic şi Social din care fac parte, şi chiar domnul ministru Boloş a venit la întâlnire… am discutat atunci şi i-am atras atenţia că trebuie foarte mult debirocratizat procesul, pentru că… este uşor să ajungi la oamenii care primesc deja ajutoare sociale…dar ei sunt foarte puţini faţă de cele 2.700.000 care…ar fi eligibili. Ceilalţi ar trebui ei înşişi să se intereseze, să caute, să dea telefoane prin call-centere şi aşa mai departe”, a declarat Corina Murafa.

Ea a precizat că ar fi trebuit dată o sumă în numerar familiilor vulnerabile, care să se îndrepte către nevoile de bază, printre acestea aflându-se şi energia.

“Propunerea mea atunci, care a fost şi propunerea noastră a organizaţiilor nonguvernamentale, dar, din păcate, nu s-a ţinut cont de ea la nivel de minister, a fost ca aceşti bani să acopere orice nevoie energetică a gospodăriei, ba chiar mai mult decât atât, orice nevoie. Pentru că energia e o nevoie de bază”.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *