Acasă » Interes general » Construcția de clădiri sustenabile a crescut afacerile WILO România cu 40%

Construcția de clădiri sustenabile a crescut afacerile WILO România cu 40%

25 aprilie 2016
Interes general
energynomics

WILO România, furnizor de sisteme de pompare eficiente energetic pentru clădiri de birouri și rezidențiale, a consemnat anul trecut o creștere a vânzărilor cu 40% față de anul precedent pe fondul revenirii creșterii pe piața de construcții și al dezvoltării infrastructurii pe sectorul apă – canal, anunță reprezentanții companiei. Cifra de afaceri înregistrată în 2015 s-a ridicat la aproape 28 de milioane de euro.

„Grupul WILO a investit în anul 2015 peste 62 milioane de euro în cercetare și dezvoltare, ceea ce duce la reconfirmarea și întărirea rolului de leader în ceea ce privește inovația și avansul tehnologic. Investițiile constante în tehnologii avansate, alături de maturizarea pieței de construcții și strandardele ridicate în materie de calitate și eficiență au condus la creșterea companiei și la diferențierea în piață, atât la nivel internațional, cât și local,” a declarat Alin Gorga, Director General WILO România.

WILO România își intensifică prezența pe segmentul aplicațiilor pentru construcții, fiind implicată în proiecte de construcții comerciale, rezidențiale și de birouri importante. Printre cele mai importante proiecte finalizate în 2015 pentru care WILO România a furnizat pompe şi sisteme de pompare se numără Mega Mall Bucureşti, Bucharest One, AFI Business 4 şi 5, Nusco Tower 2, Metrorex Magistrala 4, Autoliv Lugoj, arată un document publicat de compania.

Un factor determinant pentru evoluția WILO România în 2015 a fost creșterea cererii de echipamente de înaltă eficiență, necesare clădirilor certificate energetic, în contextul în care începând cu anul 2020, clădirile nou construite în țările din Uniunea Europeană, inclusiv România, trebuie să aibă un consum de energie cât mai redus, conform prevederilor directivelor europene referitoare la eficiența energetică a clădirilor.

Compania are în plan să construiască, începând cu anul acesta, un sediu propriu în România, care va fi reper în domeniul instalațiilor și al tehnologiei de înaltă eficienţă. La nivel de Grup, anul 2015 a adus o creștere a vânzărilor de 6,7%, contribuind la o cifră de afaceri record de 1,3 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *