Acasă » Electricitate » Constantin Ichimoaei, ABB: Încărcătoarele electrice conduc către investiții noi în rețea

Constantin Ichimoaei, ABB: Încărcătoarele electrice conduc către investiții noi în rețea

20 aprilie 2022
Electricitate
Bogdan Tudorache

Încărcătoarele electrice conduc către investiții noi în rețea, a spus Constantin Ichimoaei, Executive Manager ABB, în cadrul conferinței  “Orașe inteligente – ce putem face azi”, organizate de Energynomics.

ABB, o companie cu un istoric de peste 130 de ani, este lider în tehnologie și are o cifră de afaceri de peste 29 de miliarde de euro la nivel global. ”Sustenabilitatea pentru noi înseamnă că ne pasă de generațiile viitoare. Ne dorim o societate sănătoasă, ne pasă de copiii noștri și susținem progresul. Până în acest moment avem peste 30.000 de încărcătoare rapide vândute și instalate, în lume. Avem peste 600.000 de stații de încărcare în curent alternativ instalate pe tot globul. Am început în anul 2010 și de atunci suntem lider de piață în infrastructura pentru încărcarea vehiculelor electrice. Suntem prezenți în 88 de țări și am început discuția despre instalări din România încă din 2014. Viitorul mobilității este electric”, a spus el.

Acum, încărcătoarele sunt conectate, au servicii de date și comunicare, sisteme de plată, vorbim despre un complex hardware și software. Ele comunică în cloud și cu back-office-ul. ”Dacă acum trei ani discutam doar despre timpii de încărcare, în prezent vorbim de o putere instalată, iar încărcătoarele se întâlnesc cu sectorul energetic”, a adăugat el.

”În ultimul an, am început din ce în ce mai multe discuții legate de flote de autovehicule, de flote de autobuze electrice. Discuția s-a mutat, așadar, de la un simplu încărcător, la o rețea de încărcare – de la un utilizator, la o comunitate”.

Platforma ABB Ability face posibile toate aceste interacțiuni, gestionând activele, energia și flotele.

”Încărcătoarele electrice conduc către investiții noi în rețea, în transformatoare- substații de la medie la joasă tensiune, cabluri noi, etc. Iar toate aceste investiții se văd în costul final. Modelul de business se schimbă, iar cea mai mare presiune este pe instalațiile de medie tensiune, transformatoarele și instalațiile de joasă tensiune… Avem nevoie de investiții, inclusiv pentru stocarea în baterii”, a mai spus Constantin Ichimoaei.

Conferința “Orașe inteligente – ce putem face azi” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri ABB, Automobile Bavaria Group, Consolight, Eaton Electric, Enel X, Flash Lighting Services, LAPP Romania, Phoenix Contact, REI Group, Sixt, Signify.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.