Acasă » Interes general » Constantin Gheorghe a fost numit preşedinte al Autorităţii pentru Offshore

Constantin Gheorghe a fost numit preşedinte al Autorităţii pentru Offshore

energynomics

Premierul Sorin Grindeanu l-a numit pe Constantin Gheorghe în funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat al Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Gheorghe a fost numit în această funcţie pentru un mandat de cinci ani. El a fost, până în urmă cu un an şi jumătate, potrivit paginii proprii de LinkedIn, director de HSEQ (sănătate, siguranţă, mediu şi calitate) la Grup Servicii Petroliere (GSP), firmă controlată de omul de afaceri Gheorghe Comănescu. Ulterior a devenit consilier al lui Comănescu şi, după numirea sa în funcţia guvernamentală, a renunţat la această poziţie, conform economica.net.

În plus, Gheorghe a fost inclus, în 2014, în Grupul de Iniţiativă creat de Guvernul României pentru a transpune în legislaţia naţională o directivă europeană a siguranţei exploatărilor offshore.

Autoritatea care va fi condusă de Constantin Gheorghe a fost înfiinţată în anul 2016, prin legea privind siguranţa operaţiunilor petroliere offshore. Unul dintre rolurile autorităţii este “supravegherea respectării dispozițiilor prezentei legi de către operatori și proprietari, inclusiv inspecții, control, investigări și măsuri de punere în aplicare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.