Acasă » Electricitate » Consiliul de Administraţie al RADET a avizat transformarea regiei în societate comercială

Consiliul de Administraţie al RADET a avizat transformarea regiei în societate comercială

9 octombrie 2015
Electricitate
energynomics

Consiliul de Administraţie (CA) al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) a avizat documentele necesare transformării regiei în societate comercială, se arată într-un comunicat transmis, joi, agenţiei MEDIAFAX. Documentele vor fi înaintate Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) spre aprobare.

Premierul Victor Ponta a declarat, în urmă cu o săptămână, că se va întâlni cu primarul interimar al Capitalei şi va discuta despre RADET, precizând că Guvernul poate acorda sprijin pentru asigurarea agentului termic în Bucureşti, dar că soluţia la această problemă o reprezintă o decizie a CGMB.

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) discută cu RADET încheierea unui protocol de eşalonare a datoriilor regiei, pe o perioadă de zece ani, cu condiţia ca până la sfârşitul anului 2015, pe lângă factura curentă, RADET să achite 250 de milioane de lei, suma necesară plăţii furnizorilor de gaze. Datoriile totale ale RADET către ELCEN, la 31 august, erau în valoare de 3,58 miliarde lei.

Directorul general al ELCEN Bucureşti, Marcel Octavian Nicolaescu, a declarat recent că ELCEN nu încasează valoarea mărfii pe care o vinde RADET, respectiv apă caldă şi căldură. Nicolaescu a menţionat că nu se mai pune problema fuziunii cu RADET.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *