Acasă » Termo » Consiliul Capitalei va aproba dublarea prețului gigacaloriei

Consiliul Capitalei va aproba dublarea prețului gigacaloriei

Bogdan Tudorache

Consiliul general al Municipiului București (CGMB) va aproba astăzi, cel mai probabil, creșterea prețului gigacaloriei (GC) de la 140 la 330 de lei (236%) de la 1 aprilie, au declarat, pentru Energynomics, surse apropiate situației.

”Există majoritate, deci mai mult ca sigur va fi aprobată creșterea”, a spus sursa citată.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti că există un proiect pentru majorarea tarifului suportat de cetăţeni pentru gigacalorie, la 330 de lei.

„Avem un proiect de hotărâre pentru majorarea tarifului suportat de către bucureşteni pentru gigacalorie, pentru care propunerea este 330 de lei. Este o majorarea necesară pentru a echilibra întreg sistemul de termoficare, pentru a permite menţinerea sistemului de termoficare centralizat, care are beneficii importante în ceea ce priveşte mediul. Mă bucur că avem acordul majorităţii din Consiliul General pentru această majorare care este absolut necesară. Tariful nu a mai fost modificat din 2011 şi prin această modificare ajungem la o sumă care este apropiată de cea a oraşelor din România care au sisteme centralizate de termoficare”, a spus Nicușor Dan.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.