Acasă » Termo » Minerit » Conducerea CEO anunță un nou program de restructurare pe fondul protestului angajaților

Conducerea CEO anunță un nou program de restructurare pe fondul protestului angajaților

6 ianuarie 2016
Minerit
energynomics

Protestul de marți organizat de peste 200 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) nu a rămas fără ecou la nivelul conducerii. Managementul coordonat de Laurențiu Ciobotărică a decis să publice, lunar, pe site-ul companiei, informații despre evoluția economică a unității. În plus, pentru eforturile suplimentare de producție se plătesc orele de lucru, anunță compania.

Protestatarii sunt nemulțumiți de modul cum face economii conducerea complexului, și solicită păstrarea locurilor de muncă și ale salariilor. Oficialii CEO au subliniat că în acest an se va realiza un nou program de reorganizare în vederea eficientizării activității, element necesar pentru ca unitatea să rămână jucător activ pe piața de energie.

Referitor la acordarea unei părți din economia la fondul de salarii pe anul 2015 salariaților, reprezentanții CEO notează că o analiză reală a evoluției economice pe anul trecut are nevoie de procesarea tuturor elementelor din buget. Rezultatele preliminare pentru 2015 vor fi disponibile din 15 ianuarie.

Unul dintre costurile presante pentru continuarea activității este cumpărarea drepturilor de poluare. Numai în decembrie 2015, CEO a achiziționat circa 1,6 milioane de certificate CO2 pentru 12,5 milioane de euro (56,5 milioane de lei).

În total, pe parcursul anului 2015 au fost achiziționate aproximativ 6 milioane de certificate CO2. Restul de 7,85 milioane de certificate de CO2 aferente producției de energie realizate în anul anterior (14,95 TWh) se vor achiziționa la începutul anului 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *