Acasă » Petrol și Gaze » Concurența va emite recomandările pentru piața carburanților până la finalul lunii

Concurența va emite recomandările pentru piața carburanților până la finalul lunii

2 aprilie 2019
Consumatori
energynomics

Consiliului Concurenței va lansa în dezbatere publică, luna aceasta, prima variantă a recomandărilor pentru piața de carburanți, iar monitorul prețurilor pentru combustibili va fi funcțional până la sfârșitul lunii iunie, a declarat președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

„În câteva săptămâni, în aprilie, ieșim cu prima variantă a recomandărilor noastre pe piața de carburanți. O să fie pusă în dezbatere publică. Vedem ce reacții primim și la sfârșit când avem o opinie formulată vom transmite spre Guvern și o să-i sprijinim să transpună cât mai mult din recomandările noastre. Monitorul prețurilor până la sfârșitul lunii iunie va fi funcțional. Avem bani în buget, iar achizițiile sunt făcute. Deci proiectul va fi implementat până la sfârșitul lunii iunie”, a spus Bogdan Chirițoiu, conform Agerpres.

El a afirmat că România are la pompă unele dintre cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană (UE), iar aceasta pentru că plătim taxe mai mici decât în UE. De asemenea, șeful autorității de concurență susține că prețurile vor varia în funcție de prețul barilului, iar dacă prețul barilului trece de nivelul de 60 de dolari, impactul va fi inevitabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *