Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » Concurența și OECD iau la puricat legislația utilităților

Concurența și OECD iau la puricat legislația utilităților

29 august 2014
Consumatori
energynomics

Consiliul Concurenței și experți ai OCDE vor să implementeze un proiect prin care să analizeze detaliat întreaga legislație din trei domenii de interes din economia românească, printre care și cea a regiilor de utilitate publică, pentru a vedea dacă există prevederi care contravin legislației concurenței, a declarat, pentru Agerpres, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

„Împreună cu experți din cadrul OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică – n.r.) vom lua la puricat toată legislația din trei domenii economice pentru a sesiza eventuale prevederi care contravin legislației din sectorul concurenței”, a precizat Chirițoiu.

Potrivit acestuia, proiectul se va desfășura pe perioada unui an, iar cele trei domenii de interes vor fi alese din sectoare precum: licitații publice, transporturi, profesii liberale, utilități.

„Am cerut și celor de la Banca Mondială și FMI să ne sugereze care să fie cele trei domenii. Vrem ca până la 30 septembrie să avem aprobat în Guvern un memorandum privind acest proiect”, a adăugat președintele Consiliului Concurenței.

El a mai spus că, tot în această toamnă, Consiliul urmărește modificarea legislației privind ajutorul de stat, care trebuie să preia recentele modificări aduse de Comisia Europeană în acest domeniu.

„Totodată, vom crea un registru cu toate ajutoarele de stat din România și vom avea abilitatea de a verifica aceste ajutoare de stat, ceea ce nu puteam face până acum”, a mai susținut Bogdan Chirițoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.