Acasă » Electricitate » Comparatorul ANRE indică 45 de oferte competitive în București

Comparatorul ANRE indică 45 de oferte competitive în București

12 iulie 2017
Electricitate
energynomics

Consumatorii casnici de energie electrică din Capitală au la dispoziție pe piața liberă 45 de oferte de contracte la prețuri mai mici decât cele pe care le oferă furnizorul de ultimă instanță (FUI), dar și 11 oferte la prețuri mai mari, potrivit datelor publicate de Autoritatea Națională de Reglementare (ANRE) în cadrul comparatorului de prețuri.

În București, furnizorul de ultimă instanță, adică cel tradițional, este Enel Muntenia Sud, care livrează energie la un preț stabilit de ANRE. Acest preț final este, de la 1 iulie, de 0,5798 lei pe kWh, cu tot cu TVA, acciză, certificate verzi și contribuție la cogenerare.

Însă consumatorii trebuie să știe că pot renunța oricând la contractul actual cu Enel și pot alege dintr-o listă de peste 55 de oferte publicate pe comparatorul de prețuri de pe site-ul ANRE sau pot negocia separat cu orice firmă care are licență de furnizare a electricității, conform Agerpres.

Astfel, din datele afișate de comparatorul de prețuri reiese că există 45 de oferte cu prețuri mai mici decât ale furnizorului tradițional. Totuși, trebuie să fim atenți că aceste oferte afișează doar prețul energiei, însă de cele mai multe ori firmele cer și un tarif de rezervare pe zi.

Dacă luăm cea mai bună ofertă din punctul de vedere al prețului, cea a furnizorului Tinmar Energy, prețul final este de 0,4566 lei pe kWh, cu 21,15% mai puțin decât tariful de ultimă instanță, însă se adaugă un abonament de 0,35 lei pe zi.

Următoarele două oferte sunt ale Enel Muntenia Sud și Enel Energie, dar pentru piața concurențială, la prețul de 0,4614 lei pe kWh, cu 20,42% mai mic decât tariful plătit prin actualul contract. Compania cere și un abonament de 0,16 lei pe zi.

Și E.ON Energie are o ofertă cu 18,65% mai mică, respectiv 0,4722 lei pe kWh, plus 0,2 lei pe zi abonament.

La polul opus, ENEX SRL cere un preț de 0,8029 lei pe kWh, cu 38,48% mai mare decât cel de ultimă instanță. Alte oferte cu prețuri mai mari sunt ale SC Vienna Energy Forta Naturală SRL — cu 30,27%, Electromagnetica — cu 28,22% sau Energy Network SRL — cu 26,35% mai mare.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *