Acasă » Electricitate » Companiile solicită demisia conducerii Societății Naționale de Electricitate a Bulgariei

Companiile solicită demisia conducerii Societății Naționale de Electricitate a Bulgariei

14 mai 2019
Electricitate
Energynomics

Organizațiile patronale au cerut demisia conducerii Companiei Naționale de Electricitate (NEC) din cauza creșterii recente a prețurilor energiei electrice pentru întreprinderi, transmite BNT.

Într-o scrisoare adresată guvernului, aceștia au insistat asupra divizării societății de stat într-un furnizor de utilități publice de uz casnic și comercial. NEC a declarat că nu are capacitatea de a reglementa prețurile la bursa de energie, care sunt stabilite pe baza principiilor de piață. Potrivit NEC, creșterea prețurilor energiei electrice e cauzată de lipsa hidraulicității și barajelor goale, motiv pentru care centralele hidro nu funcționează – și exporturilor mari de energie electrică, potrivit Novinite.com.

Tsvetan Simeonov, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Bulgariei (BCCI), a spus: ”Trimitem acest semnal foarte serios guvernului. Nu este corect ca instituțiile și companiile competente, aflate sub controlul statului, să nu ia măsurile necesare pentru a furniza cantități mai mari de energie electrică pe bursă, ceea ce ar duce în mod normal la scăderea prețurilor pentru companii”.

”NEC nu a avut niciodată obligația de a reglementa piața liberă. Oferim toate cantitățile disponibile pentru ziua (următoare-n.r.) pe bursa de energie electrică. De ce unii oameni cred că pentru a fi ieftin pentru ei, sectorul energetic al statului ar trebui să sufere pierderi? Nu am avut niciodată vreo intenție de a produce cuiva vreo pagubă sau să nu dăm energie companiilor”, a declarat, în replică, Petar Iliev, CEO al NEC.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *