Acasă » Electricitate » Compania olandeză Eneco urmează să fie privatizată

Compania olandeză Eneco urmează să fie privatizată

20 februarie 2018
Electricitate
energynomics

Compania olandeză Eneco, în valoare de aproximativ 4 miliarde de euro (5 miliarde de dolari), va fi privatizată, după ce acționarii municipali și consiliile de administrație au convenit asupra condițiilor în care ar putea fi vândute acțiunile sale, încheind luni de zile de negocieri. Într-o declarație comună, aceștia au spus că „acum vor lua măsuri pe termen scurt împreună pentru privatizarea Grupului Eneco”.

Eneco este deținută de 53 de orașe conduse de cel mai mare acționar – orașul Rotterdam, care a cerut vânzarea după ce compania de rețea proprie, Stedin, a fost divizată, anul trecut. Aceasta a ieșit din trustul Eneco devenind o companie mică, în căutare de profit, căzută pe mâinile municipalităților, potrivit Reuters.

Acționarii au votat cu o mare majoritate pentru vânzarea Eneco, în octombrie, însă s-au confruntat cu opoziția consiliilor societății, care au preferat o ofertă publică de vânzare sau o vânzare parțială, care să asigure continuitatea acesteia ca firmă orientată spre surse regenerabile. Aceștia au intrat în mediere luna trecută după ce Comisia de acționari a Eneco a amenințat că va lua consiliile de administrație în instanță, pentru a le cere demisia.

Declarația nouă susține că ambele părți au „angajamente clare” în chestiuni ce variază de la plata salariilor managerilor, până la momentul și condițiile de vânzare, prezentate cumpărătorilor – deși acești termeni nu vor fi dați publicității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *