Acasă » Electricitate » Compania innogy s-a integrat oficial în cadrul Grupului E.ON

Compania innogy s-a integrat oficial în cadrul Grupului E.ON

3 iunie 2020
Electricitate
Energynomics

Integrarea innogy în cadrul E.ON a fost înregistrată astăzi la Registrul Comerțului, marcând ultimul pas în preluarea companiei. “Ne bucurăm foarte mult că astăzi am finalizat ultimul pas major în procesul de preluare și integrare deplină a innogy. În lunile următoare, ne vom concentra pe integrarea efectivă a tuturor operațiunilor inițiale ale innogy în Grupul nostru. Pe parcursul acestui proces, ne vom asigura că interesele clienților noștri vor avea în continuare întotdeauna prioritate” a spus Johannes Teyssen, CEO al E.ON.

Împreună cu RWE, în martie 2018, E.ON și-a anunțat intenția de a achiziționa de la RWE acțiunile innogy, ca parte a unei tranzacții mai ample. La mijlocul lunii septembrie 2019, Comisia Europeană a dat undă verde tranzacției. În martie 2020, Adunarea Generală a innogy a adoptat o rezoluție pentru a transfera acțiunile rămase ale acționarilor minoritari către E.ON, în schimbul unei compensații bănești adecvate, ca parte a fuziunii. Ultimele etape ale tranzacției cu RWE, adică transferul afacerii cu energie regenerabilă, stocarea de gaze și participarea la KELAG a RWE, urmează a fi puse în aplicare la sfârșitul acestei luni.

Noul E.ON va fi unul dintre cei mai mari operatori europeni de rețele de energie și infrastructură energetică și un furnizor de soluții inovatoare pentru aproximativ 50 de milioane de clienți. Pe viitor, E.ON va avea aproximativ 75.000 de angajați și va fi activă în 15 țări. Compania intenționează să se asocieze cu clienții pentru a propulsa tranziția energetică în Europa.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.