Acasă » Petrol și Gaze » AEI: Furnizorii păstrează în mare măsură prețul gazelor la un nivel peste cel al pieței, pentru 1 iulie

AEI: Furnizorii păstrează în mare măsură prețul gazelor la un nivel peste cel al pieței, pentru 1 iulie

3 iunie 2020
Consumatori
Energynomics

Deși liberalizarea pieţei gazelor se apropie cu pași repezi, din 35 de furnizori care vând gaze în regim reglementat către consumatorii casnici, nouă propun un preţ mai mic decât preţul din prezent, cinci menţin preţul şi 13 propun un preţ mai mare decât în prezent, conform unui studiu realizat de Asociaţia Energia Inteligentă.

„Asociaţia Energia Inteligentă a realizat un studiu privind situaţia liberalizării pieţei de gaze şi ofertele publice ale furnizorilor de gaze care au în prezent consumatori de gaze cărora le furnizează gaze în regim reglementat. Analizând ofertele celor 35 de furnizori care vând gaze în regim reglementat către consumatorii casnici, publicate pe site-urile proprii, comparativ cu preţul reglementat pe care aceşti consumatori îl au în prezent, constatăm că 9 dintre aceşti furnizori propun un preţ mai mic decât preţul din prezent, 5 menţin preţul şi 13 propun un preţ mai mare decât preţul din prezent”, se precizează într-un comunicat al AEI.

Preşedintele AEI, Dumitru Chisăliţă, a explicat, în context, că Asociaţia a calculat un preţ orientativ al gazelor la nivelul consumatorilor casnici care primesc gaze de la diverşi furnizori, folosind datele publicate în comparatorul de preţ de pe siteul ANRE. „Acest preţ orientativ ne permite să apreciem discounturile pe care clienţii casnici le pot solicita furnizorului lor de gaze faţă de preţurile actuale”, a declarat Dumitru Chisăliţă, conform Agerpres.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *