Acasă » Petrol și Gaze » Colterm caută în continuare furnizori, situația de la Timișoara rămâne nerezolvată

Colterm caută în continuare furnizori, situația de la Timișoara rămâne nerezolvată

28 octombrie 2021
Furnizare
energynomics

Deși, inițial, regia de termoficare din Timișoara reușise să convingă, cu ajutorul ministerului Energiei, un mare furnizor să-I livreze gaze, acesta s-a răzgândit, iar în prezent se caută soluții la alți furnizori, susține primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

„Aseară la ora 18 am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului Energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluția temporară și stabilisem că o putem comunica public. Am luat imediat legătura cu un alt furnizor cu rugămintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seară de ieri, ca să nu îndure timișorenii încă o noapte în frig și ca să ne putem ține de cuvânt cu termenul agreat și anunțat. Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor pașilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopții am fost informat de către furnizor că din păcate abia azi se va putea finaliza procedura. Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm și așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans”, a anunțat, joi dimineață, primarul Dominic Fritz, citat de Tion.

„Știu că situația este dramatică, frustrantă și înfiorătoare pentru toți cei afectați și nu există cuvinte să schimbe acest lucru. Îmi pare nespus de rău pentru toți cei care au de suferit acasă și în spitale. Vă asigur însă că încercăm prin toate mijloacele posibile și imposibile să readucem normalitate și siguranță în această criză. Fac încă o dată un apel la furnizori să arate disponibilitate și umanitate pentru a alimenta Timișoara cu gaz”, a mai spus primarul, joi dimineață.

Potrivit surselor Tion, un alt furnizor a fost de acord să livreze gaz către Colterm, iar contractul urmează să fie semnat în următoarele ore. Aproximativ 56.000 de locuințe din Timișoara sunt de marți seară fără agent termic, după ce societatea de termoficare a orașului a rămas în imposibilitatea de a furniza căldură și apă caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *