Acasă » Termo » Claudiu Crețu: Elcen va închiria capacităţi modulare în urma unei proceduri de urgență

Claudiu Crețu: Elcen va închiria capacităţi modulare în urma unei proceduri de urgență

14 decembrie 2020
Încălzire centralizată
energynomics

Bogdan Tudorache

Electrocentrale Bucureşti (Elcen) va închiria capacităţi modulare de producţie a energiei termice în urma unei proceduri de urgență, pentru a suplini pierderile de agent termic în special din sectoarele 2 și 3, a declarat pentru energynomics.ro, administratorul Elcen, Claudiu Crețu.

”Va urma o procedură de urgență, o negociere, așteptăm oferte de la firme. Pierderile mari sunt în sectoarele 2 și 3, în zona CET Sud. Vrem să acoperim această iarnă și, posibil și iarna viitoare, deși între timp vor demara investițiile”, a spus Crețu. El a declarat că nu există în acest moment date financiare cu privire la proiect, acestea urmând să fie trasate în cel mai scurt timp posibil.

Electrocentrale Bucureşti (Elcen) va închiria capacităţi modulare de producţie a energiei termice, pe care le va monta în diverse zone ale Capitalei, pentru a suplini pierderile uriaşe din reţeaua de termoficare, a declarat anterior ministrul Economiei, Virgil Popescu.

El a subliniat că bucureştenii trebuie să ştie că toate problemele legate de lipsa apei calde şi a căldurii pleacă de la reţeaua primară.

„Acum patru ani, pierderile erau de 800 de tone pe oră. Astăzi sunt de 2.500 de tone pe oră, acolo a ajuns neinvestiţia, nepăsarea, acolo e reţeaua. Trebuie să facem eforturi ca în această iarnă sistemul să fie ţinut în stare de funcţionare şi echilibru”, a spus ministrul, conform Agerpres.

„În paralel, trebuie să găsim soluţii pentru a mări capacitatea de producţie, pentru a suplini aceste pierderi, pentru că iarna asta, vrem, nu vrem, trebuie să o trecem aşa. Elcen a luat decizia să caute şi a găsit capacităţi suplimentare modulare de închiriat, să le pună în diverse zone, în zona sudului, ca să poată produce cât mai multă energie termică şi să suplinească aceste pierderi. E un efort uriaş pentru a asigura confortul termic, ne cerem scuze bucureştenilor pentru ce se întâmplă, dar trebuie să ne pregătim pentru iarnă. Încă Dumnezeu ne ajută că e cald, dar nu ştim cât va dura. În acest moment ne pregătim să montăm aceste capacităţi modulare în diverse zone din Bucureşti”, a mai spus Popescu.

El a susţinut că trebuie demarat proiectul unei noi centrale pe amplasamentul fostului CET Titan, pentru a echilibra sistemul bucureştean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *