Acasă » Regenerabile » Ciech Soda România începe producția de energie solară printr-o investiție de 1,7 mil. lei

Ciech Soda România începe producția de energie solară printr-o investiție de 1,7 mil. lei

21 iunie 2023
Regenerabile
energynomics

Ciech Soda România începe producția de energie solară, ca urmare a unei investiții de 1,7 milioane de lei într-un parc fotovoltaic și marchează o nouă activitate în procesul de dezvoltare al companiei, care produce în prezent silicați lichizi, o materie primă importantă pentru industria anvelopelor, industria detergenților, industria hârtiei, în producția substanțelor chimice utilizate în construcții și pentru materialele utilizate în sudură.

Capacitatea parcului fotovoltaic este de 399,62 KWp. Proiectul acoperă o suprafață de aproximativ 4000 de metri pătrați, iar panourile fotovoltaice au o suprafață totală de 1944,4 metri pătrați.

„Ne-am asumat angajamentul de a ne continua activitatea într-un mod responsabil și durabil, de a menține relevanța companiei noastre, în pas cu tendințele economice. Acest proiect reprezintă un pas important în direcția îndeplinirii obiectivelor noastre și suntem mândri să contribuim la tranziția spre energie verde a României și să devenim în mod oficial prosumatori”, a spus Directorul general al Ciech Soda România, Maria-Irina Andronache.

Proiectul va avea un impact pozitiv asupra mediului în cadrul Platformei Chimice, deoarece parcul fotovoltaic va avea capacitatea de a produce energie electrică și de a o introduce în rețea, creând o nouă sursă de venituri și reducând amprenta de carbon.

Ciech Soda România S.A., o societate deținută de Grupul Ciech, se află în stare de stand-by încă din anul 2019 din cauza denunțării contractului de aprovizionare cu abur (o materie primă necesară în procesele de producție) de către singurul său furnizor disponibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *