Acasă » Termo » Minerit » China va avea în curând cu 40% mai mult cărbune decât greutatea combinată a populației planetei

China va avea în curând cu 40% mai mult cărbune decât greutatea combinată a populației planetei

30 august 2013
Minerit
energynomics

Rezervele de cărbune ale Chinei au ajuns la un nivel de 200 milioane de tone, și conform Asociației Naționale a Cărbunelui din China (ANCA), acestea vor atinge 440 milioane de tone până la finalul anului 2013. Această cantitate reprezintă cu 40% mai mult decât greutatea combinată a tuturor oamenilor de pe planetă, estimată la 316 milioane de tone.

Ca urmare, prețurile de cărbune au ajuns la jumătatea celor din aceeași perioadă a anului trecut. Aproape o treime dintre cele mai mari companii de cărbune din China pierd bani.Vice-președintele ANCA a declarat: „Toate întreprinderile din provinciile și municipalitățile din Heilongjiang, Jilin, Yunnan, Chongqing, Anhui si Jiangxi se confruntă cu pierderi.”

În ultimii 13 ani sute de miliarde de dolari au intrat în investiții în mineritul cărbunelui. Chiar și în 2012, în ciuda încetinirii economiei sale, China a investit 86 miliarde de dolari în industria extracției de cărbune. Potrivit Quartz, un site de știri, creșterea de 8% a investițiilor în cărbune între 2011 și 2012 a fost de fapt o încetinire.

Între 2009 și 2011 a avut loc o perioadă de stimulare a investițiilor în industria de profil, care a dus la creșteri și cu două cifre de la an la an a banilor cheltuiți pentru producția de cărbune. În acea perioadă creșterea producției era necesară pentru a putea susține producția de oțel și aliminiu din timpul exploziei industriei de construcții, unul dintre motoarele creșterii economice a Chinei.

Dar afacerile cu cărbune sunt pe punctul de a intra în recesiune în China. Minerii de cărbune și cei care îl comercializează sunt printre primii care au început să resimtă faptul că băncile împrumută bani mai greu din pricina necesității autorităților de stopa bula creditării. Prin comparație, până în urmă cu doi ani băncile ar fi împrumutat bani oricui.

Restrângerea nivelului de investiții îi afectează și pe principalii cumpărători de cărbune. Per total, aceștia înregistrează datorii de 52 miliarde de dolari, și intrarea în incapacitate de plată ar putea fi aproape atât pentru proprietarii minelor cât și pentru cei clienții lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.