Acasă » Termo » China se angajează să pună capăt finanțării centralelor pe cărbune din străinătate

China se angajează să pună capăt finanțării centralelor pe cărbune din străinătate

23 septembrie 2021
Cogenerare
Energynomics

Președintele chinez Xi Jinping a declarat marți că țara sa va pune capăt sprijinului pentru construirea de noi centrale electrice pe cărbune în străinătate, măsură care ar întrerupe o sursă – cheie de finanțare pentru combustibilul responsabil pentru schimbările climatice.

Anunțul lui Xi adresat Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite va pune capăt finanțărilor celui mai mare finanțator public din lume dedicate proiectelor pe cărbune străine. El vine în urma unor promisiuni similare făcute de Japonia și Coreea de Sud la începutul acestui an, scrie Politico.

„China își va intensifica sprijinul pentru alte țări în curs de dezvoltare în ceea ce privește dezvoltarea energiei verzi și cu emisii reduse de carbon și nu va construi noi proiecte de energie pe cărbune în străinătate”, a declarat Xi. El nu a stabilit un calendar pentru a pune capăt acestei finanțări, dar țara nu a direcționat nicio finanțare din noua Inițiativă a Chinei către centralele cu cărbune până în acest an.

China fusese subiectul unei campanii de presiune din partea Statelor Unite și a altor națiuni G-7 pentru a opri sprijinul său în străinătate pentru centralele cu cărbune. Emisarul american pentru climă, John Kerry, a făcut din cărbune subiectul central al întâlnirilor sale cu oficialii din China la începutul acestei luni.

Într-o declarație de marți, Kerry a salutat această nouă decizie.

„Am vorbit cu China de ceva timp despre acest lucru. Și sunt absolut încântat să aud că președintele Xi a luat această decizie importantă”, a spus Kerry.” Este o contribuție excelentă. Este un bun început pentru eforturile de care avem nevoie pentru a obține succesul la Glasgow”.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *