Acasă » Interes general » Chimcomplex va ”valorifica” parte din activele Oltchim

Chimcomplex va ”valorifica” parte din activele Oltchim

27 iunie 2017
Interes general
energynomics

Combinatul chimic Chimcomplex Borzeşti planifică să ”valorifice” parte din activele viabile ale Oltchim și ulterior să reia producţia de PVC, a declarat preşedintele consiliului de administraţie al Chimcomplex Borzeşti, Virgiliu Băncilă. ”Vrem să valorificăm activele viabile în prima etapa şi să rezolvăm problemele de mediu. În a doua etapă, în trei-patru ani, vrem să reluăm fabricarea de PVC (…) printr-o tehnologie modernă”, a afirmat Băncilă, conform news.ro.

Două companii au anunţat oficial că sunt interesate să preia activele Oltchim: Chimcomplex, societate controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi grupul germano-polonez PCC, acţionar minoritar al combinatului. Termenul-limită de depunere a ofertelor angajante pentru vânzarea pachetelor de active ale combinatului Oltchim, aflat în insolvenţă, a fost prelungit până pe 6 iulie, arată un raport transmis recent de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Chimcomplex are în plan dublarea cifrei de afaceri până în 2020, prin creşterea capacităţii de producţie şi achiziţii. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 184,1 milioane lei (40,9 milioane euro), potrivit datelor trimise către Ministerul Finanţelor. Peste zece investitori care au depus oferte neangajante pentru cele nouă pachete ale Oltchim scoase la vânzare ar putea depune oferte definitive pentru cumpărarea activelor până la termenul limită din 26 iunie, a declarat recent, pentru News.ro, administratorul special al combinatului, Bogdan Stănescu.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar. În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active. Compania a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 1,68 milioane euro, în creştere cu 76% faţă de perioada similară a anului trecut, şi o cifră de afaceri de 49,06 milioane euro, mai mare cu 30% comparativ cu primele trei luni ale anului trecut. Ultimul an în care Oltchim a înregistrat profit din activitatea curentă a fost 2006.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *