Acasă » Interes general » Chimcomplex cumpără șase pachete de active ale Oltchim

Chimcomplex cumpără șase pachete de active ale Oltchim

26 octombrie 2017
Interes general
energynomics

“Oltchim” a semnat cu “Chimcomplex” Borzeşti contractul de vânzare de active pentru pachetele 1-5 şi parţial 7, iar “White Tiger Wealth Management” s-a retras din licitaţie, potrivit anunţului transmis Bursei de Valori Bucureşti. De asemenea, Oltchim a semnat cu Dynamic Selling Group SRL contractul de vânzare de active, cu privire la pachetul de active nr. 6.

Cele nouă pachete de active scoase la vânzare de combinatul chimic sunt: fabrica de sodă, fabrica de oxoalcooli, fabrica de polioli, serviciile din perimetru, 1000 de vagoane, procesarea PVC, petrochimia/PVC, rafinăria Bradu şi fabrica de Anhidridă ftalică, conform Bursa. Astfel, pachetele dorite de Chimcomplex sunt Pachetul Clorosodice, Pachetul Oxi-alcooli, Polioli, Servicii pe Teren, Pachetul Vagoane şi parţial Pachetul VCM/PVC. Cu White Tiger Wealth Management s-au purtat discuţii pentru pachetele de active nr. 1, 3-5, 7, 8 şi parţial nr. 9, dar fondul a refuzat semnarea acestuia şi a anunţat retragerea unilaterală din tranzacţie.

În continuare se poartă discuţii cu alţi ofertanţi dintre cei care au depus oferte angajante, a transmis compania, cara a adăugat: “Finalizarea tranzacţiilor în baza acestor contracte este supusă anumitor condiţii care trebuie îndeplinite, printre care se numără aprobarea finală de către adunarea generală a creditorilor Societăţii, acest organism finalizând selecţia ofertanţilor câştigători. Informaţii importante şi cu privire la celelalte oferte angajante vor fi prezentate în scop informativ creditorilor în contextul Procesului de Vânzare.

Societatea va continua să informeze piaţa cu privire la Procesul de Vânzare în conformitate cu reglementările aplicabile până la finalizarea acestuia, care se anticipează a avea loc în prima parte a anului 2018”. Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active. Decizia de schimbare a metodei de privatizare a venit în contextul în care Comisia Europeană a lansat, în aprilie 2016, o investigaţie privind un posibil ajutor de stat pentru “Oltchim” şi a transmis că opinează că procesul de vânzare, aşa cum figura în planul de reorganizare, va conduce la o continuitate economică între Oltchim SA şi un posibil cumpărător al Oltchim SPV (o societate fără datorii, 100% deţinută de Oltchim SA şi destinată a fi vândută unui investitor).

Cifra de afaceri obţinută de Oltchim în primul semestru al acestui an a fost de 105,8 milioane euro (480 milioane lei) reprezentând o creştere de 2,21 ori faţă de cea obţinută în semestrul I 2013 (momentul intrării societăţii în insolvenţă), potrivit unui raport curent transmis BVB. De asemenea, rezultatul net în semestrul I 2017 a înregistrat o evoluţie ascendentă comparativ cu cel din semestrul I 2013, respectiv de la o pierdere de 33,6 milioane euro la profit de 6,1 milioane euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *