Acasă » Interes general » CET Oradea – investiție de peste 186 mil. de lei în modernizarea producției

CET Oradea – investiție de peste 186 mil. de lei în modernizarea producției

22 februarie 2024
Interes general
energynomics

Primarul Florin Birta a semnat marți, 20 februarie 2024, la sediul Primăriei, contractul de proiectare și execuție pentru înlocuirea grupului energetic 1 al CET Oradea cu un grup energetic modern. Astfel, municipiul Oradea și-a asumat decizia de a continua investițiile pentru aducerea sistemului centralizat de alimentare cu energie termică la un nivel calitativ superior, vizând totodată îmbunătățirea serviciului public de termoficare oferit consumatorilor, conform TransilvaniaBusiness.

Contractul a fost semnat cu asocierea de firme formată din Loial Impex Srl – lider de asociere, Engul SRO – Asociat și SC Moldproiect ASD – asociat și are o valoare de circa 186,2 milioane lei fără TVA.

„Am semnat azi unul dintre cele mai importante contracte pentru Municipiul Oradea, cu siguranță cel mai mare contract de investiții care va fi implementat în acest an”, a declarat primarul Florin Birta.

Investiția denumită „Unitate de producție cogenerare de înaltă eficiență pentru înlocuirea blocului 1 existent” constă în prevederea unor soluții noi de producere a energiei termice și electrice mai puțin poluante și eficiente energetic, care să acopere necesarul de energie termică a sistemului de termoficare din municipiul Oradea.

Proiectul prevede înlocuirea grupului energetic Bloc 1, pus în funcțiune în anul 1966 (format din cazanul C1 și turbina de abur TA1) din CET Oradea, grup aflat la limita duratei de viață, cu echipamente noi de ultima generație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *