Acasă » Regenerabile » CCE Holding începe construcția unui parc fotovoltaic de 40 MW în Arad

CCE Holding începe construcția unui parc fotovoltaic de 40 MW în Arad

26 decembrie 2023
Large scale
energynomics

Compania specializată în dezvoltarea și implementarea de proiecte de energie regenerabilă CCE Holding începe construcția primului său parc fotovoltaic din România, amplasat în nord-vestul țării. Centrala electrică fotovoltaică Horia1 de 40 MWp va fi conectată la rețeaua electrică românească până în toamna anului 2024, se precizează într-un comunicat al companiei.

Johannes Srajer, Managing Director CCE Romania

Centrala este construită pe o suprafață de 50 de hectare și include 68.302 de module fotovoltaice de înaltă performanță, fiecare cu o putere de 590 Wp, care vor produce în viitor electricitate verde pentru aproape 25.000 de gospodării.

Proiectul parcului fotovoltaic Horia1 a fost dezvoltat împreună cu Grupul Banat Agri și grupul internațional Frapag cu sediul în Austria. CCE Holding a rezultat în urma asocierii celor doi specialiști în energie fotovoltaică Clean Capital Energy din Austria și enernovum din Germania, împreună cu (Fondul de Pensii) Azteversorgung Thuringen. Compania, cu sediul central în Viena, Austria, se concentrează pe realizarea, finanțarea și gestionarea parcurilor fotovoltaice de mari dimensiuni montate la sol, precum și pe instalațiile fotovoltaice plasate pe acoperișurile clădirilor comerciale cu mari suprafețe.

Proiectul Horia1 al CCE a avut succes în prima rundă de proiecte finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență al Uniunii Europene (PNRR) și se poate aștepta acum la o finanțare totală de aproape 3 milioane de euro, subliniază comunicatul companiei.

245 de proiecte cu capacități instalate de peste 1 MW s-au înscris la finanțare prin PNRR. 27 de proiecte erau contractate și 75 se aflau în etapa de precontractare. Patru proiecte erau în evaluare dintre cele 106 care s-au încadrat în bugetul alocat. Alte 61 de proiecte erau încă în evaluare, în afara bugetului, iar 78 erau respinse.

În prezent, CCE deține deja drepturi de proiect pentru o capacitate nominală totală de 980 MW în România. În total, zece proiecte de centrale electrice fotovoltaice se află în diferite stadii de dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *