Acasă » Electricitate » Carașol: Inelul de 400 kV al României este realizat în proporție de circa 64%

Carașol: Inelul de 400 kV al României este realizat în proporție de circa 64%

5 iulie 2019
Electricitate
energynomics

Transelectrica are 28 de proiecte majore de investiții aflate în execuție, concentrate pe 4 arii principale, iar inelul de 400 kV al României este realizat în proporție de circa 64%, susține Marius Carașol, CEO-ul Transelectrica.

”Inelul de 400 kV este realizat în proporție de circa 64%, restul de circa 36% reprezentând segmente care fie se află în lucru, fie în diferite faze de pregătire… La această dată avem 28 de proiecte majore de investiții aflate în execuție, concentrate pe 4 arii principale: retehnologizări de stații, siguranța alimentării consumatorilor, integrarea producției din Dobrogea și Moldova și creșterea capacității de interconexiune. În anul 2019, am mai semnat încă 6 contracte noi de execuție și avem în diferite etape ale procedurilor de achiziție alte 11 proiecte de investiții. De asemenea, avem alte 6 proiecte majore la care lucrăm pentru documentația necesară lansării procedurii de achiziție. În afară de aceste proiecte, mai avem un număr de 3 investiții majore aflate în proiectare, respectiv obținere de avize, acorduri, autorizații”, a spus Carașol, conform financialintelligence.ro.

”În prima parte a perioadei de reglementare investițiile au fost realizate la un nivel suboptimal, iar profitabilitatea a fost peste un nivel normal, ceea ce a produs efecte-bumerang în comportamentul companiei în ultima parte a perioadei de reglementare.

Partea tehnică a companiei a fost ignorată în ceea ce privește dezvoltarea, investițiile și mai ales resursa umană. S-a ignorat de fapt obiectul de activitate al companiei şi s-a creat un colos organizațional greoi şi ineficient, în detrimentul dezvoltării permanente a sectorului tehnic, care de fapt este motorul. În acest sens, putem spune că da!, avem nevoie de o companie mai suplă, adaptată propriilor nevoi reale, adaptată misiunii sale de societate strategică la nivel național, aceea de a asigura siguranța în funcționare a sistemului electroenergetic național”, a mai spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *