Acasă » Petrol și Gaze » C. Prună: Câștigurile aferente gazelor din Marea Neagră trebuie să fie corecte atât pentru stat, cât și pentru investitori

C. Prună: Câștigurile aferente gazelor din Marea Neagră trebuie să fie corecte atât pentru stat, cât și pentru investitori

25 februarie 2021
Explorare și producție
Energynomics

Câștigurile din exploatarea gazelor din Marea Neagră trebuie să fie unele corecte, atât pentru statul român, cât și pentru investitori, a declarat Cristina Prună, Vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor și și Vicepreședinte al Comisiei pentru industrii şi servicii, Camera Deputaților.

“Mă aștept ca la dezbaterile legii offshore să existe o prezență a Ministerului Finanțelor astfel încât să înțelegem și pe evoluții de preț ce ar însemna câștigurile din aceste exploatări de gaze pentru statul român. Important este și ce facem cu acești bani, astfel încât ei să nu se mai ducă în niște fonduri, așa cum s-a mai întâmplat și în trecut. Cred că impactut trebuie măsurat foarte bine în economie, iar proiectele care vor rezulta – fie că ne referim la proiecte de investiții în economia viitorului sau alte tipuri proiecte – impactul să fie unul real în economie în ceea ce privește locurile de muncă și dezvoltarea noilor industrii. Cred că aceasta este abordarea pe care trebuie să o avem”, a afirmat Cristina Prună, conform financialintelligence.ro.

”Acest proiect ne poate ajuta să relansăm economia, chiar dacă s-a întârziat nepermis de mult începerea lui. Cred că există oportunități astfel încât economia României și românii să aibă de câștigat de pe urma acestui proiect”, a spus ea.

În opinia Cristinei Prună, acest proiect de lege care va ajunge la Parlament ar trebui în primul rând să reflecte realitățile din 2021: “La proiectul din 2018 a fost o mare harababură pentru că a fost discutat de două ori în Parlament, iar la final a ieșit un proiect de lege care a făcut că aceste exploatări să nu demareze. Acest lucru trebuie îndreptat și cred că la aceeași masă trebuie să stea toată lumea. Rezultatul trebuie să fie unul care să permită demararea acestor exploatări. Voi milita ca acest proces de consultare să fie extrem de aplicat și unul cât mai larg, deschis, onest, astfel încât să nu mai repetăm greșelile trecutului”.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *