Acasă » Electricitate » Burduja: Vrem să declarăm proiectul Tarnița-Lăpuşteşti de importanță strategică națională

Burduja: Vrem să declarăm proiectul Tarnița-Lăpuşteşti de importanță strategică națională

10 iulie 2024
Electricitate
energynomics

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat marți, în județul Argeş, referindu-se la proiectul Tarnița-Lăpuşteşti, că se doreşte ca acesta să fie declarat de importanță strategică națională, astfel încât să beneficieze de o implementare accelerată.

„Mi-aş dori în continuare ca marile proiecte energetice să fie susținute de marile companii energetice- Hidroelectrica, Romgaz… Aveți şi avem o mare oportunitate şi, cred, o mare răspundere. Stocarea e prima nevoie a sistemului energetic național. Avem apeluri lansate din PNRR- 80 de milioane de euro, până la finalul anului încă vreo 200 de milioane din Fondul pentru Modernizare. Acestea vizează stocarea în baterii. Cel puțin la fel de importantă este stocarea în hidrocentrale cu acumulare prin pompaj. Dintre acestea, proiectul fanion este Tarnița-Lăpuşteşti, pe care noi l-am restartat în actualul Guvern şi care este în etapa de evaluare a ofertelor pentru studiul de fezabilitate”, a spus ministrul, potrivit Agerpres.

În context, acesta a arătat că se doreşte o implementare accelerată a proiectului, motiv pentru care ar urma să fie declarat de importanță strategică națională.

„Cu permisiunea dvs, domnule prim-ministru, noi vrem să lucrăm la un act normativ prin care să declarăm proiectul de importanță strategică națională şi să îi asigurăm o implementare accelerată, să derogăm de la toate obligațiile de la care este posibil să derogăm, astfel încât acest proiect să fie implementat în cel mai scurt timp”, a adăugat Burduja.

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Energiei au participat la semnarea contractului pentru retehnologizarea Amenajării Hidroenergetice Vidraru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *