Acasă » Petrol și Gaze » Bulgaria organizează licitații pentru GNL în lipsa progresului în discuțiile cu Gazprom

Bulgaria organizează licitații pentru GNL în lipsa progresului în discuțiile cu Gazprom

21 septembrie 2022
Petrol și Gaze
energynomics

Compania de distribuție a gazelor Bulgargaz va lansa marți trei licitații pentru gaze naturale lichefiate, în ideea de a evita apariția unor probleme în aprovizionarea cu gaze la iarnă şi a asigura securitatea energetică pe termen lung, a declarat directorul general al companiei de stat Denitsa Zlateva, transmite Reuters.

Bulgargaz va începe o licitație pentru livrări de gaze lichefiate în lunile noiembrie şi decembrie, o altă licitație pentru livrări pe parcursul anului 2023 şi a treia pentru o perioadă de zece ani, a precizat Denitsa Zlateva, potrivit Agerpres.

În paralel, Bulgaria poartă discuții cu grupul rus Gazprom pentru reluarea livrărilor de gaze, care au fost întrerupte de Moscova în luna aprilie după ce autoritățile de la Sofia au refuzat să plătească în ruble, dar deocamdată nu există progrese notabile, a declarat ministrul bulgar al Energiei, Rossen Hristov.

În prezent, Bulgaria, care este aproape complet dependentă de importurile de gaze ruseşti, îşi asigură aproximativ 30% din necesități cu livrări din Azerbaidjan şi cumpără restul de pe piață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.