Acasă » Petrol și Gaze » Bulgaria aprobă transferul a 20% din drepturile de explorare a unor perimetre offshore de la Shell la Repsol

Bulgaria aprobă transferul a 20% din drepturile de explorare a unor perimetre offshore de la Shell la Repsol

21 februarie 2019
Explorare și producție
energynomics

Guvernul bulgar a declarat, miercuri, că a aprobat transferul a 20% din drepturile de explorare în zona offshore Block 1-14 Khan Kubrat, în Marea Neagră, către Repsol Bulgaria Khan Kubrat, de la Shell International Exploration and Development Italia.

Guvernul a mandatat ministrul Energiei, Temenujka Petkova, să semneze un acord suplimentar cu companiile pentru a finaliza transferul, a declarat guvernul, în urma întâlnirii sale săptămânale, potrivit Seenews.com.

În urma transferului, Shell International Exploration and Development Italia va deține 50% din drepturile de explorare a petrolului și gazelor în perimetrul Block 1-14, australienii de la Woodside Energy vor rămâne cu o participație de 30% deținută prin sucursala bulgară, iar Repsol Bulgaria Khan Kubrat va deține 20%.

În decembrie, guvernul a aprobat decizia Shell International Exploration and Development Italia de a transfera 30% din drepturile sale către Woodside Energy. La începutul lui 2018, Woodside Energy a declarat că a semnat un acord cu Shell International Exploration and Development Italia, pentru a achiziționa o participație de 30% neangajantă în blocul 1-14 Khan Kubrat.

Luna trecuta, operatorul de foraj offshore cu sediul la Londra Noble Corporation a declarat ca Shell i-a contractat nava Noble Globetrotter II pentru a for a în partea bulgară a Mării Negre, începand cu primul trimestru al anului 2019.

În ianuarie 2018, Shell a finalizat cu succes un studiu geofizic cuprinzător în zona de licență Khan Kubrat și a declarat că se așteaptă să înceapă forajul de explorare la sfârșitul anului 2018 sau la începutul lui 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *