Acasă » Interes general » Bugetul Capitalei pe 2024, evaluat la 6,5 mld. lei, în dezbatere publică

Bugetul Capitalei pe 2024, evaluat la 6,5 mld. lei, în dezbatere publică

12 februarie 2024
Interes general
energynomics

Bugetul Capitalei pe 2024, evaluat la 6,5 miliarde de lei, este în dezbatere publică în următoarele 15 zile, a declarat, duminică, primarul general, Nicuşor Dan.

El a afirmat că proiectul de buget a fost publicat vineri pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti.

„În acest an, mesajul consilierilor din PNL a fost că vor să vadă propunerea mea de buget şi să discutăm ulterior, deci această propunere de buget este întocmită împreună cu colegii din USR şi PMP. (…) Desigur că vom avea o discuție, dar probabil nu săptămâna asta care începe, ci următoarea, când o să aibă timp să analizeze. Legea ne spune că timp de 15 zile trebuie să lăsăm bugetul în dezbatere publică şi încurajez cetățenii să facă observații pe proiectul de buget. După cele 15 zile, putem să convocăm şedința de Consiliu General, care va aproba bugetul”, a arătat Nicuşor Dan, conform Agerpres.

Totodată, el a explicat care este componența bugetului.

„Am pus în buget 6 miliarde – venituri, parte din impozitul pe salarii al bucureştenilor şi venituri proprii, plus încă 425 de milioane, care sunt achiziții pe fonduri europene, pe care noi le-am plătit în 2023, dar care ne vor fi decontate în 2024. Deci, cu totul, excluzând viitoare fonduri europene şi excluzând aceste sume care doar tranzitează conturile noastre, este un buget de 6,5 miliarde de lei”, a precizat primarul general, adăugând că subvențiile la termie şi transport au fost evaluate între 1 şi 1,1 miliarde de lei fiecare.

Printre prioritățile Primăriei Capitalei din acest an, a spus Nicuşor Dan, se numără refacerea a 70 de kilometri din rețeaua de termoficare, un program care să promoveze sportul în rândul elevilor, în valoare de 20 de milioane de lei, reabilitarea a 50 de kilometri de linie de tramvai, înlocuirea a 30 de locuri de joacă, crearea Băncii de țesuturi la Spitalul Colentina și refacerea sistemelor electrice în spitale din gestiunea Primăriei Generale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *