Acasă » Interes general » Buget record, de peste 2,5 mld. lei, pentru Timișoara

Buget record, de peste 2,5 mld. lei, pentru Timișoara

27 februarie 2024
Interes general
energynomics

Bugetul orașului propus de Primăria Municipiului Timișoara pentru anul 2024 a fost aprobat joi, 22 februarie 2024, de consilierii locali, în unanimitate, conform Transilvania Business.

Suma totală de circa 2,52 miliarde lei reprezintă o creștere față de anul trecut, când suma de 635 de milioane de lei a fost investită în dezvoltarea orașului.

„Avem un buget ambițios pentru o Timișoara dinamică. Un buget care crește de la an la an, iar anul acesta avem un buget record. Datorăm aceste creșteri în primul rând timișorenilor: avem o dinamică economică foarte mare ceea ce înseamnă venituri mai mari la bugetul local. Apoi, o bună parte a bugetului Timișoarei se datorează fondurilor europene. Noi avem la îndemână acești bani pentru că România este membră a Uniunii Europene și Timișoara este un oraș european. Și e bine să spunem lucrurile astea pentru că în ultimul timp sunt unii care pun la îndoială apartenența noastră europeană. Dacă ne uităm la acest buget care este baza pentru bunăstarea noastră știm că datorăm mult din prosperitatea noastră Uniunii Europene”, a spus primarul Dominic Fritz.

Pentru funcționarea orașului este prevăzută suma de 1,23 miliarde de lei. Din acești bani se asigură transportul în comun, termoficarea, curățenia, întreținerea și extinderea spațiilor verzi, iluminatul public, ordinea publică, asistența socială, locuințe, cultură, sport. Ca răspuns la nevoile timișorenilor, sunt alocate mai multe fonduri pentru reparații trotuare, amenajarea de locuri de parcare, plantarea și întreținerea spațiilor verzi din cartiere și pentru o mai bună funcționare a iluminatului public. În plus, Primăria sprijină prin subvenții, care se ridică la 300 de milioane de lei, activitățile de transport public și de furnizare a agentului termic.

Dezvoltarea orașului beneficiază de o alocare financiară de 1,28 miliarde de lei. Ca domenii prioritare avem educația, sănătatea, mediul și proiectele mari de infrastructură.

Pentru modernizarea transportului public sunt prevăzute 421 de milioane de lei, atât pentru achiziția de mijloace de transport nepoluante, cât și pentru modernizarea liniilor de tramvai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *