Acasă » Interes general » Buget de 58 de milioane de lei pentru Consiliul Concurenței în 2018

Buget de 58 de milioane de lei pentru Consiliul Concurenței în 2018

14 decembrie 2017
Dezvoltare profesională
Gabriel Avăcăriței

Proiectul de buget pe anul 2018 al Consiliului Concurenței a primit, miercuri, cu majoritate de voturi, aviz favorabil din partea membrilor comisiilor reunite pentru buget, finanțe și bănci din Parlament.

Parlamentarii au aprobat în unanimitate un amendament cu privire la suplimentarea bugetului instituției pentru finanțarea activității Consiliului de Supraveghere din domeniul Naval. Suma avansată inițial era de 2,295 de milioane de lei, dar parlamentarii au decis să lase Ministerul Finanțelor și Consiliul Concurenței să convină asupra nivelului acestei sume până la finalul dezbaterilor. Ministerul Finanțelor a precizat că nu este necesară întreaga sumă, deoarece posturile nu vor fi ocupate de la începutul anului, procedura de angajare necesitând două luni, astfel că ar fi nevoie de doar 1,6 milioane de lei, conform Agerpres.

Proiectul de buget al instituției pentru anul 2018 prevede o alocare de 58,145 milioane de lei (credite bugetare), în creștere cu 13,03% față de anul anterior.

Potrivit documentului, la capitolul Cheltuieli curente este prevăzută suma de 55,945 milioane de lei, în creștere cu 8,89% comparativ cu datele din anul anterior.

Cheltuielile de personal se ridică la 46,059 milioane de lei, în urcare cu 3,25%.

„Salariile scad la persoanele cu funcții de conducere, deci vorbim de directori, care nu sunt mulți — vorbim despre vreo 15 oameni, pierderi de 20%, 1.800 de lei pe lună — și de persoanele cu mai multă experiență, inspectorii superiori. Acolo sunt pierderi de 11%. Impactul estimat de noi este la minimum 5 milioane de lei”, a declarat președintele instituției, Bogdan Chirițoiu.

Pentru bunuri și servicii, în bugetul Consiliului Concurenței sunt alocați 9,630 milioane de lei, în creștere cu 47,52%.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *