Acasă » Petrol și Gaze » BP, înţelegere cu SUA pentru catastrofa din 2010 pentru 18,7 miliarde de dolari

BP, înţelegere cu SUA pentru catastrofa din 2010 pentru 18,7 miliarde de dolari

6 iulie 2015
Petrol și Gaze
Bogdan Tudorache

BP Plc va oferi despăgubiri de 18,7 miliarde de dolari guvernului SUA și celor cinci state afectate, o soluţionare finală care pune capăt în mod eficient anilor de litigii rezultate în urma deversării de petrol din Golful Mexic din 2010, care a provocat daune mediului și s-a soldat cu victime umane.

Aceasta ar putea fi cea mai mare înţelegere de acest tip cu o singură entitate din istoria Statelor Unite, a declarat Departamentul de Justiție al SUA. Pe 20 aprilie 2010, explozia unei platforme maritime din Golful Mexic a ucis 11 muncitori și deversat milioane de barili de petrol pentru aproape trei luni pe liniile maritime şi teritoriale ale mai multor state americane.

Acordul acoperă atât amenzile pretinse prin Legea Apelor din SUA cât și daunele cerute de legislaţia resurselor naturale, împreună cu sumele pretinse de Alabama, Florida, Louisiana, Mississippi, Texas și dec 400 de entităţi guvernamentale locale.

Acțiunile BP de pe piaţa din Londra au crescut cu aproape 5,3%, odată ce cifrele legate de pasivele companiei au devenit clare investitorilor, chiar dacă datoria cumulată legată de despăgubirile aferente dezastrului a crescut cu 10 miliarde dolari. Acțiunile de la New York ale BP au crescut cu 5%, la 41,2 dolari.

„Acesta este un rezultat realist, care oferă claritate și certitudine pentru toate părțile”, a declarat directorul executiv al BP, Bob Dudley. „Pentru BP, acest acord va rezolva cele mai mari datorii rămase din tragicul accident.”

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *