Acasă » Interes general » Mediu » Bosch va fi neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2020

Bosch va fi neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2020

15 mai 2019
Interes general
Energynomics

Bosch va ajunge la neutralitate din punct de vedere climatic începând cu anul viitor. Cele peste 400 de locații din toată lumea și centrele de inginerie, producție și administrative nu vor mai lăsa o amprentă de carbon, conform unui comunicat al companiei.

Această inițiativă va transforma Bosch în prima companie industrială care atinge acest obiectiv ambițios într-o perioadă de puțin peste un an. „Considerăm aceste măsuri privind clima ca fiind responsabilitatea noastră și credem că trebuie să acționăm acum”, spune Dr. Volkmar Denner, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH.

În încercarea de a atinge rapid obiectivul de neutralitate în materie de emisii de carbon, Bosch va achiziționa o cantitate mai mare de energie electrică ecologică în viitorul apropiat și va asigura compensarea pentru emisiile de CO2 ce nu pot fi evitate.

Până în anul 2030, compania va spori treptat ponderea energiei regenerabile în energia pe care o generează și achiziționează și va investi un miliard de euro pentru a spori eficiența energetică a centrelor sale.

După ce Bosch va atinge obiectivul de neutralitate din punct de vedere climatic, nu va mai afecta în mod negativ concentrația de dioxid de carbon din atmosferă. Prin urmare, compania își va aduce o contribuție importantă la acordul privind combaterea schimbărilor climatice de la Paris, ratificat în 2015, care solicită menținerea încălzirii globale la o valoare mai mică de două grade Celsius față de nivelurile pre-industriale. „Toată lumea trebuie să contribuie la inițiativele climatice”, declară Denner.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *