Acasă » Regenerabile » Eolian » Bosch pune pe rafturi primul sistem de stocare a energiei pentru gospodării

Bosch pune pe rafturi primul sistem de stocare a energiei pentru gospodării

24 septembrie 2013
Electricitate
energynomics

Consumatorii casnici și proprietarii de locuințe pot visa acum un sistem integrat pentru producerea și stocarea energiei solare. Produs de Bosch, sistemul BPT-S 5 Hybrid a pus toate la un loc: invertorul, bateriile litiu-ion de la Saft și un sistem de management energetic. Pe ansamblu, instalația este o modalitate simplă de a stoca energia solară, pe care o poți conecta la rețeaua casei sau la rețeaua publică la fel de simplu ca pe un generator. Sistemul a fost produs încă din 2012, dar abia acum unitatea poate fi achiziționată, e drept, pentru moment, doar de către clienții din Germania.

BPT-S 5 Hybrid este un sistem complet integrat, iar în ceea ce privește calitatea, siguranța și eficiența este un reper pentru industrie.

Design-ul permite utilizatorului să evite unele dintre neplăcerile legate de instalare, precum conectarea bateriilor, a controller-ului de încărcare și a invertorului.

„Bosch Power Tec este un pionier în domeniul dezvoltării de soluții de stocare pentru energia fotovoltaică. BPT-S 5 Hybrid este un sistem complet integrat, iar în ceea ce privește calitatea, siguranța și eficiența este un reper pentru industrie”, spune Dr. Andreas Stratmann, director general al Bosch Power Tec GmbH .

„Acum, cu acest produs foarte important livrat către Bosch, noi lucrăm la temelia conceptului Sol – ion, cu bateriile litiu-ion de la Saft care intră cu adevărat în arena bunurilor de larg consum”, spune François Bouchon, director de Energy Storage la Saft.

Cum funcționează

BoschUn sistem de panouri solare cu baterii utilizează panourile solare pentru a încărca bateriile prin intermediul unui controller de încărcare. Acesta oprește încărcarea bateriilor și le oferă doar curentul necesar pentru a preveni ca descărcarea de tensiune să ducă la deteriorarea bateriilor (bricking). Bateriile oferă apoi o sursă bună, neîntreruptă de electricitate, către invertor, care alimentează direct aparatele de uz casnic.

BPT-S 5 Hybrid este echipat cu un invertor de 5 kilowați, cel mai potrivit pentru un sistem fotovoltaic de circa 5 kilowați capacitate, care este media pentru o gospodărie în Germania.

Pentru locuințele conectate la rețele inteligente, în cazul unei căderi de tensiune, sistemul de stocare se separă în mod automat de rețea printr-un sistem de protecție instalat în zona de conectare cu rețeaua clădirii. După zece secunde, sistemul de stocare trece în modul de alimentare de urgență. Faza care fusese selectată anterior continuă să fie alimentată.

BPT-S 5 Hybrid ocupă aproximativ spațiul unui frigider; dimensiuni: Lungime x Înălțime x Adâncime) 597 x 1693 x 706 mm. Volumul camerei unde este amplasat trebuie să fie de cel puțin 8 mc. Este nevoie de o rată de schimb a aerului de 1,5/h, pe baza unei ventilații pasive și active. O cameră de peste 25 m³ nu necesită măsuri speciale de ventilare.

Cât de mult costă

Prețurile nu sunt disponibile pe site-ul Bosch Solar Storage. Informațiile sunt oferite clientului numai la sediile distribuitorilor.

Etichete:

2 comentarii la „Bosch pune pe rafturi primul sistem de stocare a energiei pentru gospodării”

  1. Este excelent un asemenea sistem numai ca vor trebui depuse eforturi sa se gaseasca scheme de stimulare (subventii sa spunem din taxa de mediu sau altele) la fel cum s-a procedat in Germania si California unde s-au dat subventii intre 30-40%. Ramane de clarificat daca asemenea instalatii nu vor trebui asigurate impotriva deteriorarii lor de catre fluctuatiile din reteaua de distributie care in general este neretehnologizata ! Pretul va fi un argument foarte important mai ales la resedintele din mediul rural.

  2. Pretul e esential, fara discutie, dar daca tehnologia se dovedeste viabila, in 10 ani sistemele de stocare la domiciliu vor fi ceva ceva obisnuit, macar cum erau panourile solare acum 5-6 ani. Ma gandesc la ritmul in care scad preturile la tehnologiile mult asteptate de piata (tablete, telefoane mobile etc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *