Acasă » Regenerabile » Bill Gates a adăugat un start-up geotermal primelor sale active ale fondului de energie verde

Bill Gates a adăugat un start-up geotermal primelor sale active ale fondului de energie verde

1 octombrie 2018
Geotermal
energynomics

Fondul dedicat energiei verzi, de 1 miliard de dolari al lui Bill Gates, și-a deschis pentru prima oară carnetul de cecuri. Breakthrough Energy Ventures investește într-o serie de companii care dezvoltă tehnologii care pot aborda pericolele în creștere ale schimbărilor climatice. Fondul de 1 miliard de dolari Breakthrough Energy Ventures atrage, de asemenea, bani în energie geotermală, depozitare în rețea, biocombustibili și multe altele.

Printre primele investiții se numără un startup din Berkeley, California, care aplică tehnici de fracking industriei geotermale în speranța de a transforma mult mai mult din căldura latentă a planetei într-o sursă de energie curată.

Dacă tehnologiile Fervo Energy funcționează conform intenției investitorilor, acestea ar putea permite siturilor geotermale existente să-și majoreze producția de energie electrică sau, unor regiuni noi, să beneficieze de căldura din scoarța terestră. Creșterea generării geotermale ar putea ușura trecerea spre sisteme de energie mai ecologice, pentru că poate furniza o putere mereu constantă, fracționată atunci când e nevoie, în funcție de necesități, spre deosebire de proiectele eoliene si solare, cu energie variabilă, potrivit tehnologieiview.com.

Celelalte companii de pe lista inaugurală a companiilor din portofoliu, descrise pentru prima oară pe site-urile Quartz și Breakthrough, includ compania nouă de stocare a energiei electrice Form Energy, producătorul de baterii QuantumScape; proiectul MIT de fuziune, acum desprins din universitate, Commonwealth Fusion Systems; firma de biocombustibili DMC Biotehnologies; Pivot Bio, care dezvoltă înlocuitori pentru îngrășăminte pe bază de azot; CarbonCure, care stochează dioxid de carbon în beton; Quidnet, care produce stocare prin centrale cu pompare hidraulică subterane; și Zero Mass Water, care a creat o tehnologie pentru a extrage apa din aer.

Sumele investițiilor nu au fost divulgate.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *