Acasă » Interes general » BEI acordă un credit de 25 mln. euro Politehnicii din București

BEI acordă un credit de 25 mln. euro Politehnicii din București

10 iulie 2019
Interes general
energynomics

Banca Europeană de Investiții (BEI) a convenit să ofere 25 de milioane de euro pentru a spori calitatea și eficiența predării, învățării și cercetării la Universitatea Politehnică din București (UPB), o universitate importantă din România.

Împrumutul BEI va finanța planul de reabilitare a campusului UPB care implică construirea unei noi clădiri pentru a găzdui trei facultăți aflate în prezent în campusul istoric Polizu. Scopul este de a regrupa facultățile aflate la Polizu pe noul campus local și de a moderniza facilitățile la un standard cu care pot sprijini cel mai bine activitățile de predare, învățare și cercetare ale universității.

Acordul este susținut prin Fondul european pentru investiții strategice (EFSI), care stă la baza Planului de investiții pentru Europa, cunoscut și ca „Planul Juncker”. În cadrul acestui plan, banca Uniunii și Comisia Europeană cooperează pentru a spori capacitatea de rezistență la risc a BEI, îmbunătățind astfel oferta de produse și îmbunătățind proiectele de impact pe care le poate realiza.

„Acesta este primul sprijin al BEI pentru îmbunătățirea învățământului superior din România. Împreună cu Comisia Europeană, prin Planul de investiții pentru Europa, contribuim la sporirea calității învățământului universitar, crucial pentru consolidarea competitivității României și dezvoltarea viitoare a țării. Sunt convins că mai multe operațiuni similare ale BEI vor urma acestui proiect, care va îmbunătăți condițiile de studiu pentru 5.000 de studenți și activitățile de cercetare ale UPB”, a declarat vicepreședintele BEI, Andrew McDowell.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *