Acasă » Interes general » Beatrice Dumitrașcu: One United Properties promovează un prim proiect care utilizează resurse geotermale

Beatrice Dumitrașcu: One United Properties promovează un prim proiect care utilizează resurse geotermale

25 octombrie 2021
Geotermal
Bogdan Tudorache

Se preconizează ca până în 2050 lumea va avea nevoie de 50% mai multă energie, 40% mai multă apă și 35% mai multă hrană, pentru a susține populația, iar toate predicțiile efectuate la nivel mondial reflectă nevoia unor sisteme construite sustenabil. Unul dintre proiectele One United Properties, One Peninsula, se numără printre primele utilizează resurse geotermale, generând reduceri de până la 50% ale facturilor, după cum a declarat Beatrice Dumitrașcu, CEO Residential Division One United Properties, în cadrul conferinței ONLINE “Soluții verzi pentru spații comerciale, industrie și clădiri”, organizate de Energynomics.

”Noi am început să construim sustenabil încă de la primul proiect din portofoliu. Ne-am alăturat celor de la Romanian Green Building Council (RoGBC), și am adoptat încă de la început politici de sustenabilitate la toate nivelurile. Am fost printre pionierii adoptării acestor practici”, a spus Beatrice Dumitrașcu.

One United Properties are un portofoliu pre-certificat verde și, ulterior, certificat ecologic. ”Toate proiectele rezidențiale dezvoltate până acum sunt pre-certificate green. Cele mai noi sunt One Mircea Eliade și One Herăstrău Towers, iar înainte de ele vorbim despre One Charles de Gaulle, One Floreasca Lake, Madrigalului Residence sau One Herăstrău Park. Avem azi în faza de construire câteva proiecte mari, avem un portofoliu destul de mare de terenuri, undeva la 380.000 mp, și un pipeline de peste 3.500 de unități locative care urmează a fi dezvoltate în zona de nord a Capitalei. Am pătruns și pe segmentul mediu al zonei rezidențiale, acolo unde vom dezvolta proiecte sustenabile. Un exemplu este One Cotroceni Park, dezvoltat pe 5,8 hectare, un proiect de adevărată regenerare urbană, pre-certificat verde.”

Proiectul One Peninsula, care va fi finalizat în 2022, dispune de pompe geotermale. Proiectul amplasat în zona Floreasca, practic înconjurat de lacul Floreasca, este de uz mixt și oferă acces rapid către spațiile comerciale din zonă. Proiectul va include o piscină semi olimpică, o zonă de relaxare, 167 de unități locative – apartamente și vile, cu un subsol generos, pe toată suprafața deservită.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI BEATRICE DUMITRAȘCU

”Consumatorii sunt mult mai atenți când fac o achiziție, iar noi ne-am adaptat de fiecare dată, indiferent de segmentul pe care am pătruns, pentru ca oamenii să beneficieze de tehnologie și de o arhitectură frumoasă, de calitate și clădiri durabile. Acest proiect este certificat verde, dispune de pompe de căldură geotermale, care ajută utilizatorul final să aibă aer rece vara și încălzire iarna, reducând costurile cu până la 50% la facturile de utilități”, a adăugat ea.

Conferința ONLINE “Soluții verzi pentru spații comerciale, industrie și clădiri”, a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: BCR, Enel X România, EnergoBit, Schneider Electric, Simtel, Wiren.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *